Prigrūstų konteinerių neišveža

Prigrūstų konteinerių neišveža /

Gyventojai domisi, koks Ukmergėje yra vadinamųjų „varpelių“ – geltonų, žalių ir mėlynų – ištuštinimo grafikas.

Mat šie bendrosiose aikštelėse stovintys rūšiuojamų atliekų konteineriai, teigia jie, – tikra problema.

„Jie labai dažnai prigrūsti ir neišvežami, todėl daug atliekų prikrauta ir šalia, ant žemės, vaizdas baisus. Neįmanoma tinkamai išmesti plastiko, popieriaus atliekų – belieka mesti į komunalinių atliekų konteinerius“, – piktinosi skaitytojai.

Pasak UAB „Ekonovus“ direktoriaus Romo Draskinio, antrinių žaliavų konteineriai Ukmergėje išvežami kartą arba du per mėnesį. „Ši paslauga gyventojams neapmokestinama, o grafiko laikomasi atsižvelgiant į sutartį, sudarytą su pakuočių importuotojais“, – teigė jis.

„Remdamiesi daugiamete patirtimi, galime patvirtinti, kad rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais išauga ir rūšiuojamų, ir mišriųjų atliekų kiekiai. Tikėtina, kad įtakos tam turi po atostogų suaktyvėję verslai bei į miestus grįžę namuose intensyviai besitvarkantys gyventojai“, – sakė direktorius.

Jis pastebi, kad atsikratydami šiukšlėmis gyventojai ne visada rūšiuoja teisingai: „Remiantis mūsų duomenimis, 35 proc. į antrinių žaliavų konteinerius patenkančių šiukšlių nėra tinkamos perdirbti – jos turėtų būti metamos į mišriųjų atliekų konteinerius. Taip pat svarbu nepamiršti, kad rūšiuojamos pakuotės turi būti išplautos bei sulankstytos – taip patogiau jas laikyti ir namuose esančiose šiukšlinėse, ir rūšiavimo konteineriuose.“

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *