Ukmergės sporto centro auklėtiniai stovyklavo

Ukmergės sporto centro auklėtiniai stovyklavo / Sporto centro vėliava.

Sonata BALIENĖ

Ukmergės sporto centro sporto vadybininkė-plaukimo instruktorė

60 Ukmergės sporto centro auklėtinių visą savaitę smagiai ir turiningai leido laiką Veprių stovykloje. Programa „Dėmesys vienam ir kiekvienam vaikui“ išpildė vaikų lūkesčius ir svajones. Šios programos tikslas – didinti moksleivių užimtumą, stiprinti sveikatą, propaguoti sveiką gyvenimo būdą, ugdyti valią, ištvermę ir savarankiškumą.

Stovyklautojai dalyvavo Deltuvos 800 metų šventiniuose renginiuose, stebėjo žirgų lenktynes, prabėgo tradicinį 800 metrų bėgimą, varžėsi sportinėse rungtyse, žaidė futbolą, traukė virvę. Iš šventės grįžo apdovanoti prizais ir medaliais.

Vakare stovyklautojai iškilmingai pakėlė Ukmergės sporto centro vėliavą, buvo „pakrikštyti“ ir pasižadėjo vykdyti priesaiką.

Šventupėje dvi dienas vyko futbolo turnyrai, kuriuose dalyvavo 3 stovyklautojų futbolo komandos.

Krepšininkės, vadovaujamos krepšinio mokytojos Nijolės Vadapalienės, varžėsi baudų metimo, tritaškių konkursuose, rungtyniavo su Veprių bendruomenės jaunimu.

Į svečius buvo atvykusi Rima Vadapalaitė-Valentienė – buvusi Lietuvos krepšininkė, Ukmergės sporto mokyklos auklėtinė. Ji pasakojo apie dopingą ir jo žalą žmogaus sveikatai. Daug kalbėta apie komandos formavimą, tarpusavio santykius, elgesį treniruočių ir varžybų metu. Krepšininkė akcentavo, kad be pastangų bei ryžto sporte nieko nepasieksi. Mergaitės uždavė daug klausimų, domėjosi treniruočių metodais, sveika gyvensena.

Futbolo grupių sportininkai treniravosi Šventupėje, buvo išvykę į ekskursiją Anykščiuose, aplankė Lajų taką, Puntuko akmenį, lipo į apžvalgos bokštą prie Rubikių ežero.

Stovyklautojai dalyvavo įvairiose veiklose: gamino floristinius kilimus iš gamtinės medžiagos, surengė madų šou, dalyvavo protų mūšyje, varžėsi šaškių, smiginio, stalo teniso, kvadrato varžybose.

Kasdien vaikai eidavo maudytis į upę ar ežerą. Ypač smagu buvo vakaroti prie laužo, kepti bulves, šokti diskotekoje. Paskutinį stovyklos vakarą krepšininkės surengė protmūšį.

Visi stovyklautojai buvo apdovanoti stovyklos medaliais ir atminimo dovanėlėmis. Taip pat buvo apdovanoti vaikai įvairiose nominacijose.

Stovyklos vadovė šių eilučių autorė atminimo dovanėlėmis apdovanojo ir stovyklos sporto mokytojus Vytautą Tutlį, Nijolę Vadapalienę, Tomą Striukį ir Darių Petrašką.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *