Siesikuose praūžė jubiliejai

Siesikuose praūžė jubiliejai / Pasveikinti ir teatralai...

Linksmomis sukaktinių nuotaikomis gyvena Siesikų saviveiklininkai. Savaitgalį ir Ukmergės kultūros centro Siesikų skyriaus kapela „Vieversa“, ir šio skyriaus teatras „Pantis“ paminėjo veiklos 25-metį.

Kapeloje „Vieversa“, kurios vadovas – Mindaugas Grainys, šiuo metu muzikuoja 9 nariai. Kolektyvas dalyvauja įvairiose rajone vykstančiose šventėse, koncertavo Lenkijoje, Vokietijoje, neseniai viešėjo Latvijoje.

„Mūsų atliekami kūriniai dažniausiai – liaudies dainos ir partizaninės. Toks – ir mūsų įvaizdis“, – sako Siesikų skyriaus renginių organizatorius Kęstutis Motiejūnas.

„Panties“ vadovė ir režisierė – Valentina Karaliūnienė. Ilgas mėgėjų teatro tradicijas skaičiuojančiame kolektyve yra ir vaidinančių šeimos narių. Anot K. Motiejūno, vaidinami įvairūs spektakliai, atspindintys žmonių gyvenimą nuo senų iki dabartinių laikų. Paskutinis „Panties“ kūrinys – „Jaunikio medžioklė“.

Į dvigubą jubiliejų gausiai susirinkę žiūrovai sveikino muzikavusius ir vaidinusius artistus. Pasveikinta teatro vadovė V. Karaliūnienė, kuri rugpjūčio 23 dieną, švenčiant Baltijos kelio jubiliejų, irgi paminėjo savo gimtadienį.

Šeštadienį taip pat paaiškėjo tądien vykusios rajono mėgėjų teatrų šventės-konkurso, kurį organizavo siesikiečiai, nugalėtojai. Jais tapo Taujėnų mėgėjų teatras „Bičiuliai“.

Šventės metu koncertavo kultūros centro Deltuvos skyriaus liaudies muzikos kapela „Magaryčios“ (vadovas Kazimieras Piestinis), III Antakalnio kaimo kapela „Provincija“ (Alvydas Padriezas). Vaidinti pas kolegas atvyko teatro kolektyvai iš Jonavos r. Panoterių kultūros centro bei Anykščių kultūros centro Traupio skyriaus.

Dalyvius ir į šventę susirinkusiuosius sveikino Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė, bičiuliai iš folkloro ansamblio „Pyniava“. Taip pat – rajono meras Rolandas Janickas ir „Bičiulių“ režisierius rajono savivaldybės tarybos narys Vidmantas Krikštaponis, kurie ir patys vaidina šiame kolektyve.

  1. Motiejūnas už gražią ir puikiai praėjusią šventę dėkoja visiems organizatoriams ir pagalbininkams, Siesikų miestelio bendruomenei – už gardžią košę ir naminę girą, kuriomis visi buvo vaišinami.

UŽ inf. 

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *