Įvažiuoti ugniagesiams – neįveikiama užduotis

Įvažiuoti ugniagesiams – neįveikiama užduotis / Vienas iš probleminių Ukmergėje – Žiedo g. 5A daugiabučio kiemas. Ukmergės PGT nuotr.

Pirmadienį gaisras kilo vieno Žiedo gatvės buto balkone. Į nelaimę buvo papuolę augintiniai – juos ugniagesiai išgelbėjo. Tačiau vėl išryškėjo automobiliais užstatytų Ukmergės kiemų, kai netelpa ugniagesių technika, problema.

Pranešimas apie įvykį buvo gautas iš Žiedo g. 5A daugiabučio.

Paaiškėjo, kad liepsnos buvo apėmusios balkoną. Ugniagesiai gelbėtojai išvadavo ten buvusius tris kačiukus.

Buto šeimininkė jiems pasakojo, kad bute buvo įrengtas dūmų detektorius, tačiau dėl remonto darbų ir dažno suveikimo jis buvo nuimtas ir atgal nebeuždėtas. Šį kartą gaisrą pajuto aukščiau gyvenantys kaimynai. Laimė, į jį buvo atskubėta laiku, didesnių nuostolių, ugniagesių teigimu, išvengta.

Anot jų, tikėtina, kad gaisras balkone kilo dėl palikto ugnies šaltinio, greičiausiai – neužgesusios cigaretės. Buvo pradėjęs degti balkone esantis kilimas, užsiliepsnojo čia sukrauti neišpakuoti laminatai.

Šis gaisras, pasak ugniagesių, priminė apie seną problemą: dėl pristatytų automobilių įvažiuoti į šio mikrorajono kiemą gali tapti neįveikiama užduotis. „Raginame šio rajono gyventojus kartu su rajono savivaldybe ieškoti sprendimų, kurie leistų ugniagesių technikai netrukdomai privažiuoti prie čia esančių namų. Mes savo ruožtu kreipsimės į rajono Saugaus eismo komisiją, prašydami apriboti stovėjimą sunkiausiai pravažiuojamose vietose“, – feisbuke paskelbė ugniagesiai.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Dainiaus Vyšniausko teigimu, mieste yra ir daugiau tokių probleminių vietų. „Yra kiemų Jaunimo gatvėje, kur kebloka privažiuoti. Bet ten po truputį problemos sprendžiamos – gyventojai tvarkosi, platinasi aikšteles“, – pasakojo jis.

„Dažniausiai rūpesčių kyla ten, kur posūkiai arba siauri privažiavimai užstatyti automobiliais, – sako viršininkas. – Tokiu atveju jeigu reikėtų iš 4 ar 5 aukšto ką nors gelbėti, mūsų keltuvas neprivažiuotų. Arba – ten, kur devynaukščiai.“

Anot D. Vyšniausko, pavyzdžiui, Veterinarijos gatvėje šios problemos buvo dažnesnės iki gatvės rekonstrukcijos.

Dėl vieno daugiabučio kiemo V. Kudirkos skersgatvyje buvo kreiptasi į rajono savivaldybės saugaus eismo komisiją. Atsirado kelio ženklas, kad tam tikroje vietoje stovėti draudžiama. Tačiau ir tokiais atvejais, pašnekovo teigimu, gali kilti nesklandumų. Naktį ženklo nesimato, jo gali nepastebėti atvykę kiti asmenys.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *