Varžybose daugiausia prizų – ukmergiškiams

Varžybose daugiausia prizų – ukmergiškiams /

Arvydas PĖŠINA

Miesto hipodrome savaitgalį įvyko tradicinės ristūnų žirgų varžybos-bandymai. Jose buvo varžomasi dėl įvairių prizų. Tarp jų – nuo 2011 metų rengiamos varžybos savivaldybės mero taurei laimėti, lenktynės laimėti „Kriterium“ prizą. Žirgams įveikti teko du hipodromo ratus – 2 200 metrų.

Šiais metais, palyginus su ankstesniais, sumažėjo lenktynių dalyvių. Tai lemia mažėjantis varžybose galinčių dalyvauti žirgų skaičius, brangstantis jų išlaikymas.

Varžybas atidarė mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė. Pirmame važiavime dėl prizo Jonui Vinckui atminti varžėsi suaugę B reitingo žirgai. Prizą įsteigė UAB „Natureka“ ir Darius Vinckus. Jas laimėjo jaunasis važnyčiotojas iš Ukmergės rajono Vigailas Perednikas su Four Johannes.

Antra buvo mūsų rajono atstovė Ema Mosolkovaitė su Delavaru, trečia – latvė Ilona Malahova su Stella.

Suaugę žirgai varžėsi dėl UAB „Ukmergės biofabrikas“ prizų. Už pirmą vietą nugalėtojui atiteko trys maišai papildų, už antrą – du. Šiame važiavime vietoje planuotų penkių žirgų varžėsi du – abu iš Ukmergės rajono. Nugalėjo Edvardas Vinskus su Nut Augustinu, antras – Vidmantas Savilionis su Ukmergės Lunatiku.

Trečiame važiavime 2015 m. gimę žirgai varžėsi dėl „Šventosios vingių“ prizo. Greičiausiai trasą nubėgo Ufonautas, vadeliojamas Dainiaus Peredniko. Antras – Mečislovo Radzevičiaus Dakotas. Abu jie Ukmergės rajono atstovai.

Vienas svarbiausių prizų varžybose – „Kriterium“ prizas, dėl kurio varžosi 2016 m. gimę žirgai. Šio prizo steigėja – VšĮ „Respublikinė lenktyninių žirgų lyga“. Nugalėtojo žirgas apgaubiamas gūnia.

Šį važiavimą laimėjo Pakruojo rajono atstovas Ernestas Juškauskas su Gugle Gass. Antras buvo varėniškis Stanislovas Kėrys su Safariu, trečias – Edvardas Vinskus su Gvazdiku.

A reitingo suaugę žirgai varžėsi dėl Ukmergės mero taurės. Šiose varžybose geriausią rezultatą, kaip ir paskutinius trejus metus, parodė Monika Vinskutė. Ji su Monet Augustinu trasą įveikė greičiausiai per visas varžybas.

Renginys baigėsi jojimo lenktynėmis. Jas laimėjo Vigailas Perednikas su Allee de Cassandra, antra – Gita Gogelytė su Kedru, trečias – Dainius Perednikas su Red Claud.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *