Didės įmonės „Ukmergės vandenys“ paslaugų kainos

Didės įmonės „Ukmergės vandenys“ paslaugų kainos /

Artimiausiu metu žadama didinti savivaldybės įmonės „Ukmergės vandenys“ teikiamų paslaugų kainas. Neseniai joms pritarė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, o artimiausiu metu svarstys Ukmergės politikai.

Pagrindine kainų augimo priežastimi įvardijamas 2014 m. įsigaliojęs Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo pakeitimo įstatymas. Buvo nustatytas įpareigojimas savivaldybių taryboms nustatyti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bei paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų bazines kainas.

Pasak įmonės direktoriaus pavaduotojo Stanislavo Gilvydžio, dabar galiojančios kainos tuomet buvo patvirtintos trejų metų laikotarpiui, tačiau šis laikotarpis užsitęsė. Kainas reikėjo perskaičiuoti, nes to reikalauja teisės aktai.

UAB „Ukmergės vandenys“ didina geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo, paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų bei atsiskaitomųjų apskaitos prietaisų priežiūros ir vartotojų aptarnavimo paslaugos bazines kainas. Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų bazinė kaina vartotojams, perkantiems geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas bute, būtų 2,04 Eur už kub. m (šiuo metu – 1,74 Eur). Šią sumą sudarytų: geriamojo vandens tiekimo kaina – 0,88 Eur už kub. m; nuotekų tvarkymo – 1,16 Eur (nuotekų surinkimo – 0,43 Eur, nuotekų valymo – 0,50 Eur, nuotekų dumblo tvarkymo – 0,23 Eur).

Siūloma bazinė kaina vartotojams, perkantiems geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas individualių namų ar kitų patalpų, skirtų asmeninėms, šeimos ar namų reikmėms, įvaduose, – 2 Eur už kub. m. Iš šio skaičiaus: geriamojo vandens tiekimo – 0,86 Eur, nuotekų tvarkymo – 1,14 Eur, nuotekų surinkimo – 0,42 Eur, nuotekų valymo – 0,49 Eur, nuotekų dumblo tvarkymo – 0,23 Eur.

Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų bazinė kaina abonentams, perkantiems vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas buities ir komerciniams poreikiams bei perkantiems vandenį, skirtą karštam vandeniui ruošti ir tiekiamą abonentams, būtų 2,08 Eur už kub. m.

Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų bazinė kaina abonentams, perkantiems geriamąjį vandenį, skirtą patalpoms šildyti ir tiekiamą vartotojams ir abonentams, bei geriamąjį vandenį, skirtą karštam vandeniui ruošti ir tiekiamą vartotojams, taip pat vartotojų kategorijai, perkančiai paslaugas daugiabučių gyvenamųjų namų įvade, – 1,98 Eur.

Atsiskaitomųjų apskaitos prietaisų priežiūros ir vartotojų aptarnavimo paslaugos bazinė kaina vartotojams, perkantiems geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas bute, kai įrengtas atsiskaitomasis apskaitos prietaisas, – 1,41 Eur butui per mėn. Kai dėl techninių ar kitų priežasčių nėra galimybės įrengti atsiskaitomojo apskaitos prietaiso – 0,76 Eur butui per mėn.

Atsiskaitomųjų apskaitos prietaisų priežiūros ir vartotojų aptarnavimo paslaugos bazinė kaina vartotojams, perkantiems geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas daugiabučio gyvenamojo namo įvade, – 4,32 Eur namui per mėn.

Atsiskaitomųjų apskaitos prietaisų priežiūros ir vartotojų aptarnavimo paslaugos bazinė kaina vartotojams, perkantiems geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas individualių gyvenamųjų namų ar kitų patalpų, skirtų asmeninėms, šeimos ar namų reikmėms, įvaduose, kai įrengtas atsiskaitomasis apskaitos prietaisas, – 1,03 Eur apskaitos prietaisui per mėn. Kai dėl techninių ar kitų priežasčių nėra galimybės įrengti atsiskaitomojo apskaitos prietaiso – 0,56 Eur namui per mėn.

Nuotekų transportavimo asenizacijos transporto priemonėmis paslaugos bazinė kaina – 4,32 Eur už kub. m. Paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų bazinė kaina abonentams, perkantiems paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugas, – 0,11 Eur už kub. m.

Sprendimą dėl kainų keitimo ketinama priimti vadovaujantis įvairiais teisės aktais. Tarp jų – Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymas, Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bei paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų kainų nustatymo metodika, patvirtinta Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos.

Atsižvelgiama ir į kainas Ukmergės įmonėje derinusios Komisijos 2019 m. birželio 11 d. nutarimą.

Klausimą dėl UAB „Ukmergės vandenys“ geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainų nustatymo kitą savaitę posėdyje svarstys rajono savivaldybės taryba. 

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *