Kolegą sužeidęs medžiotojas – kaltas

Kolegą sužeidęs medžiotojas – kaltas /

Ukmergės teismas dėl medžioklėje sunkiai sužaloto švedo kaltu pripažino Vokietijos pilietį. Jis šovė į varomą šerną, tačiau pataikė į gretimai stovėjusio kolegos pilvą.

Medžiotojas nuteistas kalėti pustrečių metų, bausmės vykdymą atidedant vieniems metams, rašo „Lietuvos rytas“.

Apie nelaimę, įvykusią 2016 metų lapkričio 15 dieną, rašėme ir „Ukmergės žiniose“. Mūsų rajono girioje surengtoje komercinėje medžioklėje 83 metų Vokietijos pilietis iš legaliai įvežto ginklo šovė į varomą šerną. Tačiau pataikė į gretimai stovėjusio 68 metų Švedijos piliečio pilvą.

Pareigūnai nustatė, kad sunkiai medžioklės kolegą sužalojęs medžiotojas ir nukentėjusysis įvykio metu buvo blaivūs.

Sužalotą užsienietį gelbėjo ir Ukmergės, ir Vilniaus medikai. Sunkios būklės vyras buvo paguldytas į reanimaciją Santaros klinikose.

Už medžioklės taisyklių pažeidimą vokiečiui skirta administracinė bauda, taip pat buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Kovo 15 dieną teismas paskelbė, kad byloje surinkti ir ištirti duomenys, pripažįstami įrodymais, visiškai patvirtino pareikštą kaltinimą. Nustatyta, kad nelaimė įvyko Vokietijos piliečiui pažeidus saugaus elgesio medžioklės metu reikalavimus. Juose numatyta, kad pagrindinėje medžiotojų linijoje stovintis medžiotojas turi teisę šauti ne mažesniu kaip 30 laipsnių kampu nuo jos.

Į kolegą pataikęs vyras kaltu prisipažino. Jis pareigūnams pasakojo, kad atvažiavo į Lietuvą su medžiotojų grupe komercinei medžioklei.

Pasak medžiotojo, jis šovė į šerną, į kurį taikėsi, ir, kai paleido ugnį, šernas akimirksniu buvo negyvas. Nuėjęs link eglių ir už jų pamatęs gulintį švedą pradėjo šaukti kolegas. Sako iki šiol nesuprantantis, kaip galėjo pašauti žmogų. Medžioja jau 50 metų ir niekuomet nėra girdėjęs, kad kulka gali atšauti.

Pasak jo, taisyklės Lietuvoje ir Vokietijoje dėl stirnų ir šernų medžioklės nesiskiria, tačiau Vokietijoje šūvio 30 laipsnių kampas nėra taip akcentuojamas.

Teismo procese kaip specialistas buvo apklaustas Lietuvos medžiotojų draugijos atstovas. Jis sakė, kad buvo pažeista viena svarbiausių elgesio medžioklėje taisyklių – būtent 30 laipsnių šūvio kampo taisyklė. Ji padiktuota ilgametės praktikos ir minimizuoja rikošeto pavojų. Pasak specialisto, žmogus savo veiksmais pažeidė Medžioklės Lietuvos teritorijoje taisykles.

Kaltu pripažintas medžiotojas iš Vokietijos švedui turės sumokėti 7 tūkst. eurų išlaidas advokato paslaugoms. Nuosprendis nėra galutinis ir gali būti skundžiamas.

 

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *