Ukmergiškiai renka rajono merą

Ukmergiškiai renka rajono merą /

Savivaldybėse, kuriose kovo 3 d. nebuvo išrinkti merai – nė vienas kandidatas negavo daugiau kaip pusės rinkėjų balsų, jau vyksta pakartotinis balsavimas.

Rinkėjai nuo trečiadienio turėjo teisę balsuoti iš anksto, o kovo 17 d., sekmadienį, visi rinksis savo rinkimų apylinkėse.

Antrame ture Ukmergėje dalyvauja dabartinis rajono meras Darbo partijos kandidatas 52 metų Rolandas Janickas ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatė, šiuo metu – savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja 32 metų Agnė Balčiūnienė.

R.Janicką pirmame rinkimų ture palaikė 3 780 mūsų rajono rinkėjų (26,19 proc. nuo galiojančių biuletenių), o A. Balčiūnienę – 3 412 (23,64 proc.).

Abu kandidatai užimti šias pareigas siekia antrą kartą. Prieš ketverius ketus dalyvavo pirmą kartą šalyje vykusiuose tiesioginiuose merų rinkimuose.

R.Janickas pirmą kartą savivaldos rinkimuose sėkmingai dalyvavo 2007 metais. Po rinkimų užėmė rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą, todėl iš tarybos narių atsistatydino.

2011 metais rajono savivaldybės tarybos nariu išrinktas antrai kadencijai.

Dirbo Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo direktoriumi. 2013 metų vasarą pradėjo eiti rajono savivaldybės mero pavaduotojo pareigas. 2015 m. tapo pirmuoju tiesiogiai išrinktu rajono meru.

A.Balčiūnienei savivaldos rinkimai – taip pat antri. 2015-aisiais kandidatuodama į merus į antrą turą nepateko. Tačiau rinkėjų valia pakilo į pirmą vietą sąraše iš trečios. Jaunai politikei po praėjusių rinkimų buvo patikėtos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigos, todėl savivaldybės tarybos nario mandato atsisakė.

2016-aisiais A. Balčiūnienė kandidatavo į Seimą ir pateko į antrą turą. Jame nugalėjo ir į Seimą buvo išrinktas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Juozas Varžgalys.

VRK skelbia, kad pakartotinis balsavimas vyksta daugumoje šalies miestų ir rajonų – pirmame ture įtikinama persvara merai buvo išrinkti 19 iš 60 savivaldybių.

Rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių rinkimų dieną negali atvykti ir balsuoti rinkimų apylinkėje, turi teisę balsuoti iš anksto. Balsavimas iš anksto vyko visų savivaldybių pastatuose kovo 13–14 d. nuo 8 iki 20 val.

Balsavimas specialiuose balsavimo punktuose vyksta kovo 13–15 d., o balsavimas namuose – kovo 15–16 d. nuo 8 iki 20 val.

VRK primena, kad, norint balsuoti, rinkėjo kortelė nėra būtina – rinkėjams reikia su savimi turėti tik asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *