Kantrybę sekina nebaigti darbai

Kantrybę sekina nebaigti darbai / Duobėtos gatvės – jau seniai Ukmergės kasdienybė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergiškiai ironizuoja: automobilių mums nebereikia, nes nežinia kuo virtusiomis Ukmergės gatvėmis vis tiek neįmanoma važiuoti. Pavasario laukiama su siaubu, o redakcija kasdien sulaukia klausimų dėl nebaigtų tvarkyti miesto gatvių.

Vienas iš skaitytojų komentarų susijęs su P. Cvirkos gatve, tiksliau – su Klaipėdos gatve besikertančia jos atkarpa priešais turgų.

„Klaipėdos gatvę tvarkė – ten, kur darbai baigti, išasfaltuota, lygu. O kas darosi P. Cvirkos gatvėje šalia Klaipėdos gatvės? Ar taip ir bus palikta ilgiems metams kaip, pvz., Vasario 16-osios gatvėje – vien tragiškos duobės? Ir „murkdosi“ tose duobėse vargšai vairuotojai. Ukmergėje lėktuvais reikės pradėt skraidyti, nes su automobiliais važiuoti – be šansų“, – piktinasi žmogus.

Deja, nieko paguodžiančio rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Vygintas Dubauskas negalėjo atsakyti. „Artimiausiu metu tvarkyti P. Cvirkos gatvės neplanuojama, – teigė jis. – Ukmergės miesto seniūnijos gatvių kapitalinio remonto, rekonstravimo bei statybos darbų programoje ši gatvė yra 10–12 vietoje po Deltuvos, Klaipėdos, Vasario 16-osios, Paupio, Ramygalos, A. Smetonos, J. Basanavičiaus (tarp Vaižganto g. ir S. Daukanto g.), Vilniaus, Pašilės ir Miškų gatvių.“

 

Važiuoti negalima

 

Kitas ukmergiškis norėjo išsiaiškinti dėl eismo Klaipėdos gatvėje: „Žinau, kad visi važiuoja, važiuoju ir aš. Bet ten nenuimti ženklai, vienoje vietoje net „Plyta“ yra. Ar ten rimtai eismas dar draudžiamas? Jei taip, tai tada tuos ženklus sudėkit normaliai, kad visi bent jau suprastų.“

Savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo Aido Dutkaus teigimu, važiuodami tam tikroje šios gatvės vietoje vairuotojai daro pažeidimą. „Klaipėdos gatvėje prie turgavietės eismą riboja laikini kelio ženklai. Tad ten automobiliai negali važiuoti“, – aiškino jis.

Šis klausimas neseniai buvo svarstomas savivaldybės Saugaus eismo komisijos posėdyje. Jame kalbėta apie sudėtingą situaciją remontuojamose Ukmergės gatvėse, kai dėl nebaigtų remonto darbų Vasario 16-osios g. liko sunkiai pravažiuojama dėl blogos kelio dangos būklės, o Klaipėdos g. įrengti laikini eismą draudžiantys kelio ženklai.

Gyventojai, norėdami atvykti į turgų arba į Klaipėdos g. esančias įstaigas, turi pažeidinėti KET ir nepaisyti kelio ženklų reikalavimų. Tokio pobūdžio nusižengimai, A. Dutkaus teigimu, asmeniui gali užtraukti administracinę atsakomybę pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksą.

Taip pat posėdyje kalbėta apie tai, kad trūksta kelio ženklo, nurodančio, jog Klaipėdos gatvėje – vienpusis eismas. Buvo pasiūlyta šioje gatvėje nuimti laikinus kelio ženklus.

Posėdyje kalbėjęs UAB „Ukmergės keliai“ objekto vadovas Robertas Paulauskas patikslino, kad Klaipėdos g. rekonstravimo darbai yra neužbaigti. Neįrengti visi projekte numatyti kelio ženklai ir iškilioji pėsčiųjų perėja, trūksta kitų eismo saugumo elementų. Todėl, anot jo, laikini kelio ženklai yra privalomi.

Sutikta su pasiūlymu papildyti esamus kelio ženklus nurodomuoju „Įvažiavimas į vienpusio eismo kelią“.

 

Kai leis oras

 

Pasigendama šioje gatvėje ir saugumo vietų. „Klaipėdos g. nebėra pėsčiųjų perėjos prie įėjimo į turgų. Na, ten tai dar kaip bebūtų, bet perėjos nėra ir prie mokyklos, net ženklo nebesugeba uždėti. Mokiniai dažnai laksto į už gatvės esančią piceriją ir parduotuves, jie pripratę, kad ten visada buvo perėja, o dabar tos perėjos nebėra – tai labai pavojinga“, – svarsto skaitytojai.

Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas A. Dutkus atsakė, kad Klaipėdos gatvėje, prie Senamiesčio pagrindinės mokyklos, vertikalieji pėsčiųjų perėjos ženklai jau įrengti. Horizontalųjį žymėjimą („zebrą“) bus galima įrengti tuomet, kai bus baigti visi šios gatvės rekonstrukcijos darbai bei leis oro sąlygos.

 

„Sutvarkykit, ką sugriovėt“

 

Negailima pastabų ir dėl Vasario 16-osios gatvės, kurią ukmergiškiai jau vadina „tikru pajuokų objektu“. „Sutvarkykit, ką sugriovėt. Beveik pačiame miesto centre – jau 2 metai žvyrkelis, o ar matėt, kiek ten duobių ir kokių, o sutemus šviesa nedega, niekur nesimato nieko“, – rašoma komentaruose.

Apie šios gatvės būklę taip pat kalbėta minėtame Saugaus eismo komisijos posėdyje. Jos pirmininkas, savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas pažymėjo, kad Ukmergės miesto seniūnija turi užtikrinti tinkamą važiuoti kelio dangos būklę Vasario 16-osios gatvėje. Seniūnija buvo įpareigota organizuoti joje kelio dangos lyginimą greideriu.

Apie šioje gatvėje planuojamus darbus rašėme ir „Ukmergės žiniose“. Pateikta savivaldybės paraiška, tikimasi gauti finansavimą gatvės rekonstravimo darbams. Apie tai skelbiama savivaldybės pranešime. Vasario 16-osios gatvėje numatyta pakloti naują asfalto dangą, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus, apšvietimą, vaizdo stebėjimo kameras.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *