Senolė tapo nesantaikos priežastimi

Senolė tapo nesantaikos priežastimi /

Per televiziją neseniai buvo parodytas eilinis, Lietuvoje toks dažnas, giminių konfliktas. Šį kartą – iš Ukmergės: viešai pykosi artimos giminaitės. Panašu, kad po laidos, turėjusios neva pagelbėti, pykčių tik dar daugiau.

Mūsų rajone neseniai apsilankė „TV pagalbos“ žurnalistai, kuriuos kvietėsi viena iš Anglijos grįžusi ukmergiškė. Mergina prašė padėti jos močiutei Joanai Čereškienei, gyvenančiai „Armonos“ sodų bendrijoje Deltuvos seniūnijoje.

Anūkės Rasos teigimu, jos teta Regina, J. Čereškienės duktė, neprižiūri savimi pasirūpinti nesugebančios mamos ir skandina ją skolose.

Mergina televizijai teigė sulaukusi ją išauginusios močiutės skambučio, o ši pasiskundė, kad nevalgiusi yra jau daugiau nei savaitę. Namuose esą alksta ir daugybė senolės auginamų gyvūnų – keturiolika kačių ir trys šunys.

„Aštuonias dienas buvau nevalgiusi. Paima iš manęs pinigus ir geria“, – „TV pagalbai“ pasakojo senolė. Moters gaunamą pensiją esą pasiima duktė Regina. Senolės vardu yra nemažai skolų, nors ši ir paduoda pinigus dukrai, kad ši apmokėtų sąskaitas.

Anūkė tikino pasiryžusi gyventi su močiute tol, kol seniūnija sutvarkys dokumentus ir senolė taps prižiūrima. Kitu atveju netgi svarsto išsivežti močiutę į Angliją. Bent jau taip teigia laidos kūrėjai.

„Nieko blogo nesako“

Tačiau Deltuvos seniūnijos darbuotojai šioje istorijoje įžvelgia kiek kitokias viešai nuskambėjusio konflikto priežastis. Visa tai jie linkę vadinti tarpusavio santykių nesusipratimu tarp tetos ir dukterėčios, kuri yra mirusios kitos J. Čereškienės dukters atžala. Stebimasi, kodėl kalbama apie tai, jog moteris neprižiūrėta, nepavalgiusi.

„Pas ją važiuojama, atnešama malkų – močiutė pati pasikūrena krosnį. Jai taip pat pristatomas maistas. J. Čereškienei paslaugos teikiamos, dokumentai sutvarkyti, moteris tikrai nešąla, nealksta. O ant savo dukters mums ji nieko blogo nesako. Ir mes su jos dukra bendravom, ir ji pas mus buvo atėjusi“, – pasakojo Deltuvos seniūnijos socialinė darbuotoja Janina Leitienė.

Manoma, jog įvykęs giminaičių barnis yra „senų sąskaitų suvedimas“. Anot pašnekovės, gilintis, kodėl jos konfliktuoja ir kaip viską nušviečia televizininkai, seniūnija nenori ir neturi laiko.

J.Leitienės teigimu, J. Čereškienė rūpinasi ir namuose kartu su ja gyvenančiais savo mylimais gyvūnais, kurie dabar – vienintelė močiutės draugija. Keli šuneliai ir daugybė katinų – prižiūrėti, šeriami.

Padeda mamai 

Dar nepasirodžius žadėtam istorijos apie senolę tęsiniui pirmadienį į redakciją užsuko viena šios istorijos dalyvių – J. Čereškienės dukra Regina Verbickienė. Moteris tikino norinti papasakoti, kokia situacija yra iš tikrųjų.

Ji gyvena Ukmergėje, Deltuvos gatvėje, tačiau, sako, savo mamą „Armonos“ sodų bendrijoje lankanti dažnai. „Dabar kelias dienas nebuvau – Rasa grasina iškviesti policiją. Buvo ir policija kartą atvažiavusi, Rasa aiškino, kad aš girta. Pareigūnai pamatė, sako – tu visai negirta“, – neslėpė ji.

Pasakojo bendraujanti su mama, padeda jai finansiškai tiek, kiek pati išgali, už savo lėšas mamos namelyje sudėjo plastikinius langus, tvarkė grindis. Dar yra ir Reginos brolis – J. Čereškienės sūnus.

„Vasarą dirbau per du darbus, stengiausi tam, kad ir negalią turinčiai mamai galėčiau padėti. Laksčiau per tuos visus didžiulius karščius, vakarais po darbų veždavau mamai ledų atsigauti nuo kaitros“, – jaudindamasi kalbėjo ukmergiškė.

Ji atvira: bet kuris kaimynas patvirtins, jog sako tiesą, neatitinkančią dukterėčios kaltinimų. Moteriai skaudu, nes seniau buvo priėmusi Rasą gyventi pas save, gindavo nuo ją skriaudusių kitų artimųjų, nepasižyminčių tinkamu gyvenimo būdu.

Vadina šmeižtu

Rasa su savo tėvu yra gyvenę ir pas pačią J. Čereškienę šios bute Ukmergėje, Kauno gatvėje. Esą skriausdavo moterį, dėl jų kaltės mama, teigė Regina, neteko šio būsto.

Kokiu tikslu dukterėčia viešai ją kaltina? Mano, kad užsienyje, kur dabar gyvena, turi nemalonumų: „Turbūt turi sugrįžti ir jiems reikia, kur gyventi, tai „sulįs“ visi dabar pas mamą…“

Pašnekovė neigia dukterėčios kalbas, esą ši mamą skandina skolose. Į redakciją atsinešė parodyti išrašus, iš kurių matyti, kad turi paskolų, kurios imtos ne J. Čereškienės vardu. Finansiškai Reginai padeda jos pačios šeima. „Iš mamos buvau paėmusi gal 20 eurų“, – prisipažįsta ji.

Sako ketinanti kreiptis į teismą, nes šmeižtas, kuris dar buvo parodytas ir laidoje, kainuoja daug nervų ir sveikatos. Apmaudu ukmergiškei ir dėl to, kad, anot jos, pusė to, kas vyko viešint televizijai, laidoje buvo „iškirpta“…

 

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *