Šiandienos jausmai ir veiksmai

Šiandienos jausmai ir veiksmai / Centro direktorė Sigita Bakanauskienė.

Taip jau mes žmonės esame sutverti, kad turime labai saugomą kertelę, kurioje laikome brangiausius jausmus ir didžiausias paslaptis. Kol  šioje vietoje ramu – džiaugiamės gyvenimu. Ir jeigu tik šioje erdvėje atsiranda problema – kyla įtampa – gyvenimas pradeda verstis aukštyn kojom. O tada vienam žmogui aplinkybes valdyti darosi nepakeliama.

Universalios šiandienos šeimų problemos – senstantys ir sergantys tėvai, neįgalūs įvairaus amžiaus vaikai. Be socialinių paslaugų įstaigų šių problemų išspręsti praktiškai neįmanoma.

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centre šiuo metu dirba 92 darbuotojai, 80 iš jų  teikia socialines ir 9 slaugos namuose paslaugas, – pasakoja direktorė Sigita Bakanauskienė. Detaliau norėčiau padiskutuoti integralios pagalbos paslaugų tema.

ES paramos lėšomis finansuojamas projektas „Integrali pagalba Ukmergės rajone“ vykdomas nuo 2016 m.  Jį rašėme 2016 m. skaičiuodami, kad iki 2020 m. suteiksime paslaugų 30 šeimų ir asmenų, įdarbinsime slaugytoją ir 6 slaugytojų padėjėjus. Šių specialistų darbo užmokestis finansuojamas projekto lėšomis. Komandoje dirbančių socialinio darbuotojo padėjėjų atlyginimai mokami iš kitų finansavimo šaltinių. Šiuo metu mes esame suteikę paslaugų jau 46 asmenims ir šeimoms, turime slaugytoją ir 8 slaugytojų padėjėjas. Vertinant tuo požiūriu, kad, rašant projektą, skaičiavimai ir vertinimai atliekami trejiems metams į ateitį, jie negali būti labai tikslūs. Taip atsitiko ir su mūsų projektu. Kilo atlyginimai, išaugo klientų skaičius. Todėl numatytų ES lėšų iki 2020 m. tikrai nepakaks. Kas laukia mūsų projekte dirbančių slaugytojos, slaugytojų padėjėjų ir kitų darbuotojų bei mūsų klientų?

Mes ieškome kelių ir būdų, kad šios paslaugos nebūtų nutrauktos. Jų reikia mūsų rajono gyventojams, reikia ramybės ir pasitikėjimo šeimoms, kad savo rūpesčiuose jie neliktų vieni, – pasakoja Centro direktorė Sigita Bakanauskienė. – Mes negalime likimo valiai palikti Dainiaus, Alvydo, Igno, Fevronijos ir visų kitų, kuriems mūsų apsilankymai yra jų gyvenimo norma. Todėl mūsų jausmai patys  šilčiausi ir jie diktuoja adekvačius veiksmus – ieškoti sprendimų.

Paslaugų paklausa auga. Yra susidariusi norinčių gauti integralias paslaugas namuose eilutė.

Integrali pagalba – slaugos ir globos paslaugos namuose –  būtina šiandienos labai mobiliame gyvenime,  – pasakoja Integralios pagalbos skyriaus vedėja Miglė Kačinskienė. Asmenys, kurių namuose atsiranda tokia paslauga, patiki mūsų darbuotojoms savo brangiausius šeimos narius – tėvus, vaikus, žmonas ar vyrus. Patiki namų raktus ir pasitiki darbuotojų profesionalumu. Tai didelis mūsų darbo įvertinimas. Ir taip jau nuo 2013 metų. Tai milžiniškas įdirbis ir didelis mūsų globojamų asmenų ratas. Jiems visiems siunčiame sveikatos ir kuo mažiau problemų gyvenimo kelyje.

Artėjančios šv. Kalėdos suburia šeimas, sukviečia bendraminčius apmąstymams ir ateities spėjimui. O mes norime pabūti gerais burtininkais ir pažadėti, kad integrali pagalba šeimoms bus tikrai teikiama.

Jeigu Jus ištiko nelaimė ar kita bėda – nebūkite vieni. Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro darbuotojai visada pasiruošę jums padėti. Užeikite, skambinkite, rašykite, dalykitės savo rūpesčiais: info@ukmergesnspc.lt, (8 340) 63561.

Lina Sukackienė

Projekto „Integrali pagalba Ukmergės rajone“ vadovė

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *