Pasiūlė atgaivinti legendinę Ukmergės erdvę

Pasiūlė atgaivinti legendinę Ukmergės erdvę / Jaunimas siūlė savo idėjas.

Lapkričio 6 dieną Ukmergės savivaldybės koridorius užpildė jaunimas. 46 jaunuoliai iš Jono Basanavičiaus ir Siesikų gimnazijų bei Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos susibūrė į „Veiksmo dieną“.

Visą darbo dieną jaunuoliai posėdžiavo su savivaldybės darbuotojais bei miesto tarybos nariais ir kūrė idėjas, kaip pakeisti savo miesto veidą.

Moksleiviams rūpėjo tam tikrų miesto erdvių pritaikymas jaunimui. Drauge su konsultantais priėjo prie bendros išvados, kad kuriamos idėjos turi turėti išliekamąją vertę. 

„Ar jums nepabodo tos pačios miesto kalėdinės eglės dekoracijos? Ar norėtumėte, kad jos būtų originalesnės?“ – pristatyme kalbėjo Technologijų ir verslo mokyklos komandos narys vilnietis Martynas. Metalo apdirbimą studijuojantys jaunuoliai pasiūlė sumoderninti miesto kalėdinę eglę bei jos papuošimus. Eglutės konstrukcijos iš metalo bei originalių papuošimų gamyba, kilnojami suoliukai ir skambanti kalėdinė muzika: tokią viziją pristatė ši komanda.

„Savo vizijose matome bendruomeniškumo vakarą „Senų dainų keliais“. Tai būtų vyresnės kartos šlagerių, kuriuos atliktų jaunimas, vakaras. Vakaro metu surinkti pinigai būtų skiriami Ukmergės gyvūnų globos namams „Klajūnas“. Tai idėja, kuri turi ambicijų tapti tradiciniu, kasmetiniu renginiu“,  – savo troškimą dėstė kita – Siesikų gimnazijos – komanda.

„Svajojame apie atvirą jaunimo susibūrimo erdvę mieste, legendinėje vietoje netoli piliakalnio. Čia stovėjo apžvalgos ratas, kuriuo suposi mūsų tėvai. Dabar ši erdvė apleista, o galėtų būti atnaujinta. Sūpynės, vėjo varpeliai medžiuose, suoleliai, laiptų apšvietimas – „Menų sodas“, skirtas jaunimui“,  – idėją pristatė Jono Basanavičiaus gimnazijos komandos lyderė Paulė. Ši idėja ir tapo laimėtoja. Jai atiteko 500 eurų prizas.

Laimėtojai tiki, kad įgyvendinę „Menų sodo“ idėją galbūt galės ten įgyvendinti ir kitas vizijas: prieš Kalėdas pasistatyti Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos sukurtą eglutę bei susirengti Siesikų gimnazijos planuotą koncertą.

Rajono meras Rolando Janickas pakvietė laimėjusią komandą atvykti į savivaldybę ir kartu su miesto architektais suplanuoti būsimus erdvės atnaujinimo darbus.

Jaunimo „Veiksmo diena“ – tai bendras Ukmergės rajono savivaldybės, Atviros Lietuvos fondo, OSFL projektų ir Pilietinių iniciatyvų centro jaunimo pilietiškumo ugdymo projektas „Aš irgi sprendžiu!“, kurio tikslas – išsakyti idėjas, keičiančias miesto veidą.

„Veiksmo diena“ – trečiasis projekto etapas, kuriuo siekiama padidinti jaunimo aktyvumą dalyvaujant sprendimų priėmimo procesuose. Jaunimo pilietiškumo ugdymo modelis vyksta visose Vilniaus apskrities savivaldybėse.

Projektas „Aš irgi sprendžiu!“ finansuojamas Europos socialinio fondo ir LR valstybės biudžeto lėšomis.

UŽ inf.

TAGGED:
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *