Įtaria asmeninius ryšius

Įtaria asmeninius ryšius /

Redakcija neseniai sulaukė moters, kuri pasakojo apie esą remiantis giminystės ryšiais savivaldybėje įdarbinamus asmenis, skambučio. Kalbėjo apie Socialinės paramos skyriaus darbuotoją.

Tas pats klausimas neseniai buvo užduotas ir rajono savivaldybės svetainėje, skiltyje „Klausiate – atsakome“: „Nuo kada mero sūnaus mergina dirba socialinių paslaugų poskyryje vyriausia specialiste, neturėdama jokio socialinio išsilavinimo, darbo patirties, neišmanydama naujai atsiradusios atvejo vadybos, laikinosios globos ir kitų aspektų? Ar tai nerizikinga? Priimti žmogų į tokias atsakingas pareigas vien dėl giminystės ryšių?“

Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė savo atsakyme teigia, kad šio skyriaus Socialinių paslaugų poskyrio vyriausiojo specialisto pareigybė nėra priskiriama valstybės tarnybai. Kadangi tai darbas pagal darbo sutartį, pirmiausia jis buvo pasiūlytas savivaldybėje jau dirbantiems darbuotojams. Taip Personalo ir dokumentų valdymo poskyryje vyriausiąja specialiste dirbusi Aistė Naruševičiūtė savivaldybės administracijos direktoriaus liepos 12 dienos įsakymu buvo perkelta į Socialinės paramos skyriaus Socialinių paslaugų poskyrio vyriausiojo specialisto pareigas ir čia pradėjo dirbti nuo liepos 30 dienos.

Ši pareigybė reikalinga administruoti socialinių paslaugų teikimą įvairių socialinių grupių asmenims (šeimoms) mūsų savivaldybės teritorijoje, užtikrinti laikinosios globos (rūpybos) vaikams, likusiems be tėvų globos, organizavimą, globėjų (rūpintojų), šeimynų steigėjų bei budinčių globotojų paiešką ir konsultavimą.

„A. Naruševičiūtė atitinka šiai pareigybei keliamus reikalavimus: turi aukštąjį universitetinį išsilavinimą – Lietuvos sveikatos mokslų universitete yra įgijusi Sveikatos mokslų bakalauro profesinę kvalifikaciją. Studijuodama įgijo teisės, sociologijos, psichologijos, profesinės etikos ir kt. pagrindus, dar ankstesniame savo darbe yra susipažinusi ir gerai išmano LR Konstituciją, įstatymus, Vyriausybės nutarimus ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius viešąjį administravimą, vietos savivaldą, taip pat moka rengti, įforminti bei tvarkyti dokumentus, kadangi yra komunikabili, imli ir gabi, gerai išmano socialinių paslaugų organizavimą, darbo ir šeimos santykius, socialinę vaiko teisių apsaugą reglamentuojančius teisės aktus, geba bendrauti ir bendradarbiauti su vaikų tėvais (globėjais, rūpintojais) bei pagalbą vaikui ir šeimai teikiančiomis organizacijomis, sprendžiant įvairius su vaiko globa (rūpyba) bei vaiko gerovės užtikrinimu susijusius klausimus“, – savo atsakyme išdėstė vedėja.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *