Nuo širšių gelbėjo vaikus

Nuo širšių gelbėjo vaikus /

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai praėjusią savaitę skubėjo į įvairius įvykius.

Rugpjūčio 28 d. vyko į Žirgyno gatvę Radiškio kaime Žemaitkiemio seniūnijoje. Buitinių atliekų konteinerių aikštelėje sudegė trys konteineriai. Taip pat šalia V. B. priklausančio sandėlio pastato sienos sudegė čia buvusi krūva maišų nuo trąšų.

Tą pačią dieną ugniagesių pagalbos prireikė Kultuvėnų kaime Veprių seniūnijoje, užsidegus į medį atsitrenkusiam G. A. vairuojamam sunkvežimiui „Iveco“. Dėl šio eismo įvykio ikiteisminis tyrimas pradėtas ir rajono policijos komisariate. Jo kaltininkas – šio kaimo gyventojas – vadinamas „spalvinga“ asmenybe: ne tik vairavo ne savo automobilį, bet ir bandė bėgti iš įvykio, kurio metu buvo sužalotas keleivis, vietos. Dėl ne kartą jau teisto vyro „nuotykių“ ir dabar pradėta ne viena byla.

Rugpjūčio 29 d. vykta į Antakalnio gatvėje esantį vaikų lopšelį-darželį „Eglutė“ – nuo pastato išorės pašalintas širšių lizdas. Ugniagesių pagalbos šaukėsi įstaigos administracija: informuota, kad yra pavojus, nes vapsvos gali sugelti vaikus.

Pasak priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniojo inspektoriaus Mindaugo Lunio, širšių lizdas kybojo 4,5 metro aukštyje. Šiemet, anot jo, tai – pirmas toks iškvietimas.

Tokiu kaip šis atveju, pasakojo pareigūnas, širšių lizdas nuo pastato nuplėšiamas, panaudojama vabzdžių naikinimo priemonė, lizdas dedamas į maišą, kurį reikia panardinti į vandenį. Važiuojama prie vandens telkinio arba tuo tikslu galima panaudoti ir indą, pavyzdžiui, kibirą, su vandeniu. Vabzdžiams nugaišus, jie iškratomi iš maišo.

Praėjusią savaitę ugniagesiams teko dukart talkinti medikams. Rugpjūčio 31 d. iš buto A. Baranausko gatvėje 14 išneštas ligonis. Rugsėjo 2 d. Klaipėdos g. 9 atidarytos buto durys. Anot M. Lunio, pas ligonį atvykę medikai negalėjo patekti į butą, todėl atidarant duris buvo panaudotos specialios priemonės.

Taip pat rugsėjo 2 d. Krikštėnų kaime Pivonijos seniūnijoje po eismo įvykio atverstas ant ratų automobilis „Honda“.

UŽ inf.

TAGGED:
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *