Emigrantė studijoms pasirinko Lietuvos universitetą

Emigrantė studijoms pasirinko Lietuvos universitetą /

Iš Ukmergės kilusi prieš kelerius metus emigravusi į Jungtinę Karalystę Austėja Kučinskaitė netrukus pradės antrąjį vientisųjų teisės studijų nuotoliniu būdu kursą Kazimiero Simonavičiaus universitete. Šis pasaulyje populiarus studijų modelis leidžia merginai užsiimti ir savo didžiausia aistra – keliauti po pasaulį.

Inovatyvusis nuotolinių studijų modelis puikiai tinka keliantiems klausimą – studijos ar emigracija.

Organizacijos „Skaitmeninis kompasas“ tyrimo duomenimis, daugiau nei 6 mln. žmonių pasaulyje 2015 metais rinkosi nuotolines studijas, kasmet šis skaičius auga.

Nuotoliniu būdu teisę Kazimiero Simonavičiaus universitete studijuoja ir ukmergiškė A. Kučinskaitė.

Suderinti nepavyko

Mergina pasakojo, kad mintis studijuoti per atstumą kilo po nesėkmingo bandymo suderinti medicinos srities nuolatines studijas ir darbą. „Darbo ir studijų suderinti nepavyko, todėl jas mečiau, tačiau jau kurį laiką planavau vėl pradėti mokytis. Apie nuotolines studijas buvau girdėjusi, bet niekada nesidomėjau, ar tai įmanoma Lietuvoje. Dabar žinau, kad tai puikus būdas suderinti darbą, mokslus ir keliones“, – teigia mergina.

Ir privalumas, ir trūkumas

Anot jos, savidisciplina, laiko planavimas yra vienas nuotolinių studijų privalumų, tačiau kartais jis tampa ir trūkumu. „Praleidus internetu transliuojamą paskaitą ar užgaišus su darbais, teks vis tiek rasti laiko prisėsti prie knygų, tad turiu dienotvarkę, pagal kurią žinau, kad apleisti mokslų negaliu.

Negalvokite, kad dieną dirbu, o naktį mokausi. Laiko pakanka viskam. Tik nuo žmogaus priklauso, kiek kartų jam reikia skaityti tekstą tam, kad viską suprastų ir išmoktų“, – sako pašnekovė.

Su teisininkės karjera ateitį siejanti mergina inovatyviai žvelgia į mokslus: klauso paskaitų įrašų ar skaito mokslinę literatūrą keliaudama traukiniu į darbą ar skrisdama lėktuvu į gimtinę ar užsienio šalis.

Kaip vyks atsiskaitymas semestro metu, ji aptaria su dėstytojais, todėl iš anksto žino, kada turės pasiruošti.

„Net studijuojant per atstumą galima stebėti paskaitas, dėstytojai yra pasiekiami elektroniniu paštu, virtualioje mokymosi sistemoje ar telefonu. Net jei kažkurią dieną nepavyko prisijungti prie paskaitos, tai galima padaryti kitu metu“, – sako studentė.

Kazimiero Simonavičiaus universitetas iki rugpjūčio 31 dienos vykdo tiesioginį priėmimą į bakalauro ir magistro studijų programas, tarp jų ir į teisės vientisąsias studijas nuotoliniu būdu.

Didžioji dalis studijų veiklų organizuojama internetu. Tik pirmosios įvadinės semestro paskaitos bei egzaminai, baigiamųjų darbų gynimai vyksta universitete.

Nuotolinių studijų sistemoje kiekvienam studijų dalykui yra sukuriama virtuali auditorija, kurioje talpinama studijų informacija, paskaitų, savarankiško mokymosi medžiaga, vaizdo konferencijos, testai, užduotys, konsultacijos su dėstytojais ir kita studijoms būtina informacija.

Jovita VENCKEVIČIŪTĖ

TAGGED:
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *