Vaikai paprašė įrengti mieste fontaną

Autorius Ukmergės žinios
Vaikai paprašė įrengti mieste fontaną / Vaikai merui pristatė paruoštą fontano maketą.

Rajono savivaldybė skelbia apie neįprastą vaikų vizitą – meras Rolandas Janickas sulaukė grupės ikimokyklinukų, kurie jam įteikė piešiniais iliustruotą prašymą dėl fontano įrengimo ir padovanojo pačių pagamintą savo svajonių fontano maketą.

„Mes labai norime savo mieste turėti fontaną. Jis papuoštų miestą, nuo jo miestas kvepėtų vandeniu, kuriuo žmonės galėtų atsivėsinti. Žydrai mėlynas vanduo bėgtų iš skylučių. Fontanas galėtų būti aukštesnis, kad labiau taškytųsi. Jį būtų galima įrengti ir upėje, tačiau su dideliais sunkumais, nes tiltas senas ir griūna. Vasarą galėtume braidyti prie fontano ir būtų smagu, prie jo susitiktų žmonės, vaikai susirastų draugų. Būtų gera širdelei turėti fontaną, būtų labai smagu krykštauti po juo!“ – rašoma Vėjūnės, Gintaro, Deivido, Miglės, Paulinos ir Liepos piešiniais iliustruotame laiške.

Meras patikino, kad Ukmergės miesto centre tikrai atsiras visų laukiamas fontanas. Ir tai bus padaryta rekonstravus Kęstučio aikštę.

Vėliau mažieji buvo palydėti iki kraštotyros muziejaus, kur pagal projektą ir yra numatyta įrengti fontaną.

Vaikus lydėjo lopšelio-darželio ,,Žiogelis“ auklėtoja Birutė Janušienė, Ukmergės ikimokyklinio ugdymo įstaigų metodinio būrelio pirmininkė Loreta Kalesnykienė, lopšelio-darželio ,,Nykštukas“ direktorės pavaduotoja Rita Motiejūnienė ir rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Bakučionienė.

UŽ inf.

TAGGED:
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *