Ar dukra grįš pas mamą, spręs teismas

Ar dukra grįš pas mamą

Į vienos Ukmergėje gyvenančios sugyventinių poros konfliktą ir vėl teko įsikišti policijai. Liūdniausia, kad kaimynus šiurpinančius suaugusiųjų barnius priverstas stebėti mažametis vaikas.

Policijos pareigūnų viename daugiabutyje buvo sulaukta naktį į antradienį, apie 0.30 val. Juos iškvietė namo gyventojai dėl riksmų ir, kaip manyta, muštynių viename iš butų. Jame gyvena 22 m. buto nuomininkė, auginanti savo dukrą – trejų metų mergaitę, su 34 m. draugu.

Kaimynai tąnakt girdėjo, kad bute, anot jų, bildėjo, trankėsi, dužo stiklai. Juos taip pat išgąsdino iš buto sklindantys šauksmai ir verksmai.

Tačiau atvykus policijos pareigūnams moteris niekuo nesiskundė. Ji paaiškino, esą užkliuvusi už kėdės pargriuvo, trenkėsi į duris, todėl išdužo durų stiklas, o kaimynai, pasak moters, ir galėjo visa tai girdėti. Kadangi priekaištų niekam neturėjo, pareigūnai išvažiavo.

Tiesa, informaciją apie nutikusį incidentą jie perdavė rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos poskyriui. Apie tokius atvejus vaiko teisių specialistams pranešama visada.

Vyr. specialistės Ritos Grigienės teigimu, su minėtais asmenimis susijęs įvykis per daug nenustebino. „Šeima mums yra žinoma, stebima. Ji dar neįtraukta į socialinės rizikos šeimų apskaitą. Tačiau čia nebe pirmas kartas, tad dėl pasikartojančių nutikimų tai bus padaryta“, – sakė ji.

Kodėl prireikė stebėti, tikrinti mažą dukrelę auginančią jauną mamą ir jos gyvenimo draugą? „Dėl tų pačių dalykų – nuolatinio triukšmo, nesusipratimų šeimoje. Viską girdi ir kaimynai, – pasakojo specialistė. – Prie to, kad nėra viskas gerai, galbūt prisideda ir itin jaunas mamos amžius, socialinės brandos trūkumas…“

Anot jos, šeimai ne kartą aiškinta apie tinkamą, tvarkingą gyvenimą. „Su ja kalbėta, buvo atlikta prevencija, kad negali taip tęstis. Deja… Be to, ar gali vykti tokie konfliktai, jei žmonės būtų blaivūs?“ – apie galimas barnių priežastis svarstė pašnekovė.

Mažametė mergaitė šiuo metu yra pas savo biologinį tėvą. Jos mama, pasak R. Grigienės, yra dirbanti, gaunanti pastovias pajamas. Jos žiniomis, moteris jau kreipėsi į medikus dėl to, kad būtų nustatyta, kokie yra incidento metu jos patirti sužalojimai. Taigi panašu, jog kalta anaiptol ne kėdė…

„Ji tvarkosi, daro viską, kas šiuo metu jai priklauso, lankėsi pas mus, nes buvo iškviesta. Dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo vyks teismas – jis nuspręs, su kuriuo iš tėvų mergaitė turi gyventi“, – aiškino specialistė.

TAGGED:
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *