Egzaminus laiko ne tik Ukmergėje

Egzaminus laiko ne tik Ukmergėje /

Pasirinktus brandos egzaminus jų sesijos dalyviai laiko skirtingose miesto ir rajono mokyklose. Laikyti kai kurių egzaminų į Ukmergę atvyks ir kitų rajonų atstovų. Keletas mūsiškių, nesusidarius pakankamam kandidatų skaičiui, bus vežami į Vilnių ir Jonavą.

Įskaitų ir egzaminų tvarkaraščius tvirtina švietimo ir mokslo ministras. Pagrindinė sesija prasidėjo balandžio 4 dieną anglų kalbos valstybinio brandos egzamino kalbėjimo dalimi. Balandį abiturientai taip pat laikė rusų, prancūzų, vokiečių kalbėjimo dalis, prancūzų kalbos klausymo, skaitymo ir rašymo dalį.

Šį šeštadienį šalies abiturientams organizuojama rusų kalbos valstybinio egzamino klausymo, skaitymo ir rašymo dalis. Toks pat vokiečių kalbos egzaminas – balandžio 28, anglų – gegužės 5 d.

Valstybinis informacinių technologijų egzaminas vykdomas gegužės 12, fizikos – gegužės 19, biologijos – gegužės 26, lietuvių kalbos ir literatūros mokyklinis ir valstybinis egzaminai – birželio 2, muzikologijos (I dalis) mokyklinis – birželio 5, matematikos valstybinis – birželio 9, muzikologijos II dalis – birželio 14, valstybiniai istorijos – birželio 18, geografijos – birželio 20, chemijos – birželio 22 d.

Pakartotinė brandos egzaminų sesija vyks birželio 25 – liepos 9 d.

Ne visi kandidatai egzaminus laiko savo mokyklose. Rajone valstybinių ir mokyklinių brandos egzaminų centrus vykdyti sesiją savo įsakymu skiria rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Anglų kalbos valstybinis egzaminas, kurį laikyti pasirinko 274 kandidatai, rengiamas Jono Basanavičiaus ir Antano Smetonos gimnazijose. Biologijos vyks Užupio pagrindinėje mokykloje, pasirinko 78 asmenys.

Chemijos egzamino centras – Dukstynos pagrindinė mokykla. Šį valstybinį egzaminą laikys 17 ukmergiškių, dar tiek pat kandidatų – iš Anykščių ir Širvintų. Šioje mokykloje – ir fizikos egzaminas: laiko 23 ukmergiškiai ir penki širvintiškiai.

Dėl geografijos egzamino bus renkamasi Jono Basanavičiaus gimnazijoje, kandidatų – 26. Abiejose miesto gimnazijose 31 asmuo laikys informacinių technologijų egzaminą, Užupio mokykloje – istoriją (82).

Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinis egzaminas – „Šilo“ ir Dukstynos pagrindinėse mokyklose (iš viso – 220), mokyklinis – miesto gimnazijose bei Technologijų ir verslo mokykloje (190). Matematikos – „Šilo“ ir Užupio mokyklose (240).

Menų mokyklinis egzaminas rengiamas miesto gimnazijose, vienas abiturientas jį laikys Želvos gimnazijoje, o iš viso jį pasirinkusiųjų – 34. Technologijų mokyklinio egzamino centrai – Jono Basanavičiaus ir Siesikų gimnazijos bei Technologijų ir verslo mokykla, kandidatų – 135.

Šiuos duomenis pateikė rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Arūnas Augustinas. Jis taip pat informavo, kad tarp laikančiųjų egzaminus – ir Jono Basanavičiaus gimnazijos suaugusiųjų klasės mokiniai, buvę mokiniai bei eksternai.

Švietimo ir sporto skyrius įpareigotas organizuoti kandidatų, pasirinkusių rusų kalbos valstybinį brandos egzaminą, nuvežimą į jo vykdymo vietą – Jonavos suaugusiųjų švietimo centrą. Pasirinkusiųjų muzikologijos mokyklinį egzaminą – į Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatoriją.

Norint baigti mokyklą ir gauti brandos atestatą, privaloma išlaikyti 2 brandos egzaminus: lietuvių kalbos ir literatūros bei vieną laisvai pasirinktą. Stojantiesiems į valstybės finansuojamas studijas aukštosiose mokyklose būtini užsienio kalbos ir matematikos egzaminai. Pastarojo nereikia tik pretenduojantiems į menų studijas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *