5 dalykai, kuriuos privalote žinoti prieš pirkdami vaikišką dviratį

5 dalykai

Prisiminkite savo vaikystę – daugelio geriausi momentai, ko gero, sietųsi su dviračiu ir vasariškomis dienomis, kurias praleidote važinėdami gamtoje. Taigi, vaikiškas dviratis yra didelis ir labai svarbus pirkinys, kuris galimai jūsų vaikui visą likusį gyvenimą siesis su geriausiais vaikystės momentais.

Būtent todėl rinktis šį daiktą reikia itin atidžiai! Jaudintis nėra ko – elektroninės parduotuvės Pigu.lt ekspertai pateikia jums 5 dalykus, kuriuos privalote žinoti prieš pirkdami vaikišką dviratį.

Dviratį vaikui valdyti gali būti sudėtinga

Dviratis vaikui turėtų būti pakankamai lengvas ir nedidelis, kad jį galima būtų nesunkiai pakelti ir net nešti. Todėl siūloma rinktis dviračius iš aliuminio ar netgi plastiko, nes nerūdijantis plienas yra gana sunkus, nors ir labai tvirtas metalas. Atsiminkite, jog vaikai auga ir vaikiški dviračiai netarnaus visą gyvenimą, todėl medžiagų tvirtumas šiuo atveju nėra toks svarbus.

Daug svarbesnis yra rėmo dydis – vaikui turėtų būti lengva užlipti ant dviračio, nes sunkiausia juk yra pradėti. Na, o jeigu jūsų vaikas dviračiu važiuoti dar nemoka, rekomenduojama pirkti dviratį su prisukamais papildomais ratukais.

Pavaros ir jų perjunginėjimas gali kelti problemų

Nepadarykite rimtos klaidos – mažiausi dviračiai jauniausiems vaikams turėtų būti be pavarų, nes jos gali sukelti papildomų problemų, be to, jos prideda dviračiui nemažai papildomo svorio. Dviračiams su mažesniais negu 20-ies colių skersmens ratais, pavaros tikrai nėra būtinos.

Be abejo, jeigu jūsų vaikas jau yra šiek tiek vyresnis, galima pirkti dviratį ir su pavaromis. Pradžiai tikrai pakanka kelių – dviratis su 21 pavara kels daug nereikalingų klausimų ir problemų. Juk pavaromis reikia mokėti naudotis. Nors jums tai atrodo net labai paprasta, vaikas gali daug ko nesuprasti ir dėl to dviratį net sugadinti.

Atkreipkite dėmesį į stabdžius

Svarbiausia – saugumas. Todėl vaikiškam dviračiui būtina turėti kokybiškus stabdžius. Bet kokia prasmė turėti stabdžius, jeigu jų vaikas negali panaudoti? Kai kurie vaikiški dviračiai yra stabdomi sukant pedalus atgal, bet kai kurie dviračiai turi ir specialias rankenėlės – kaip ir dviračiai suaugusiems.  Taip pat siūlome stabdžių nesuveržti pernelyg smarkiai, nes tai irgi gali sukelti problemų.

Grandinių apsaugos leis išvengti ašarų

Net ir suaugę kartais netyčia įkiša kojas į dviračio grandines, tačiau vaikai yra daug neatidesni, be to, jie daug sunkiau laiko pusiausvyrą. Koja, įkišta į grandines, gali turėti skaudžių pasekmių. Daugelis vaikiškų dviračių turi plastikines apsaugas, kurios tiesiog neleidžia kojomis ar rankomis pasiekti grandinių – tai užtikrina papildomą jūsų vaikų saugumą.

Vaikiški dviračiai nėra universalūs

Tai gali skambėti kaip savaime aiškus dalykas, bet tai, kaip jūsų vaikas važinėja dviračiu dabar, gali turėti įtakos jo pomėgiams ateityje. Todėl kartu su vaiku turėtumėte nuspręsti kur važinėti jis planuoja dažniausiai. Tikrai nerekomenduojame pirkti kalnų dviračio, jeigu daugiausiai planuojama važinėti mieste ar ant kelio. Tuo tarpu jeigu vaikas nori važinėti miškais ir įvairiausiais keliukais, miesto dviratis su plonytėmis padangomis gali kelti itin daug problemų.

Rinkoje yra ir ganėtinai universalių hibridinių vaikiškų dviračių, bet prieš pirkdami tokį daiktą, gerai pagalvokite – ar tikrai jūsų vaikas važinės ir kalnais, ir miškais, ir keliais? Paprastai taip nebūna, o universalus dviratis ant visų paviršių važiuos tiesiog vidutiniškai, bet nei ant vieno jis nebus tobulas. Taigi, žinoti savo ir savo vaiko prioritetus yra būtina!

TAGGED:
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *