Į ligoninę greičiau atvykti nei prisiskambinti

Į ligoninę greičiau atvykti nei prisiskambinti /

Į redakciją paskambinęs vyras pasakojo, kad labai sudėtinga prisiskambinti į Ukmergės ligoninės konsultacijų poliklinikos registratūrą. Sako, kad pas medikus lankosi nuolatos, nes išrašomų vaistų užtenka tik dviems mėnesiams. Be jų gyventi negali, tačiau užsiregistruoti pas kardiologą esą labai sunku.

Tikina, kad registratūros telefonu 65475 kartais skambina visą pusdienį. Telefono signalas rodo kvietimą, bet niekas ragelio nekelia. Neapsikentęs neretai būna priverstas vykti į Ukmergę iš seniūnijos, kurioje gyvena, specialiai tik tam, kad užsiregistruotų pas specialistą. Tikina, taip greičiau nei prisiskambinti.

Vyras tikino net savotišką eksperimentą atlikęs – pats stovėdamas registratūroje skambino telefonu ir žiūrėjo kas bus. Jo telefone buvo normalus kvietimo signalas, bet skambučio salėje negirdėjo. Registratūros darbuotojos tarpusavyje šnekučiavosi ir niekas ragelio nekėlė.

Žmogus taip pat guodėsi, kad eilės patekti pas kardiologą – didžiulės – tenka laukti beveik du mėnesius, tad vos tik apsilankęs pas šį specialistą po savaitės turi vėl registruotis kitam vizitui vaistams išrašyti.

Nors eilės didžiulės, žmogui, atvykusiam pas specialistą, nepasirodo, kad medikai būtų labai jau apkrauti. Kartais tenka ir ilgokai už durų pasėdėti, nors kabinete kito paciento nėra.

Ukmergės ligoninės vyr. gydytojas Rimvydas Civilka neigė, kad prisiskambinti į registratūrą sudėtinga ir patikino, kad yra ne vienas, o net trys telefonai. Jie neseniai buvo pakeisti, tad problemų esą tikrai neturėtų būti.

O eilės pas kardiologus, pasak vyr. gydytojo, tikrai ilgos. Jos dar pailgėjo iš darbo išėjus ilgamečiam ligoninės gydytojui kardiologui Antanui Narbutui. Naujo šios srities specialisto ligoninė ieško, bet vadovas nemano, kad pavyks greitu laiku tai padaryti, mat kardiologų trūksta visos Lietuvos gydymo įstaigose.

Ukmergės ligoninės konsultacijų poliklinikos vedėja Palma Rimavičienė informavo, kad dėl išankstinės registracijos galima skambinti telefonais: (8 340) 65 475, (8 340) 67 019, 8 686 32 766.

Vedėja pataria pacientams būti kantresniems ir palaukti ilgėliau – esą, jei signalas geras, telefono ragelis tikrai bus pakeltas.

Registratūra dirba nuo 7 iki 18 val. Daugiausiai žmonių atvyksta rytais, nuo 8 val. iki vidurdienio. Pastebima, kad daugiau pacientų būna pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais.

Vedėja pataria reguliariai lankantis pas kardiologus kitam vizitui registruotis tą pačią dieną, po konsultacijos pas šį specialistą. Iš karto keliauti į registratūrą ir paaiškinti, kada nori atvykti – taip bus patogu ir aišku – telefonu visai nereikės skambinti.

Poliklinikos vedėja pasakojo, jog kartais pacientui gali susidaryti įspūdis, kad medikas nieko neveikia – vienas pacientas išeina, o kitas nepakviečiamas. Iš tiesų taip nėra, mat gydytojui tenka užpildyti daug dokumentų. Dabar jie visi pildomi tik kompiuteriu. Deja, darbo dėl to, bet jau kol kas, ne tik nesumažėjo, bet ir padaugėjo, mat kompiuterinės programos nėra tobulos, o medikai nėra prie jų įpratę. Tikimasi, kad ateityje viskas susitvarkys.

TAGGED:
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *