Nustatyti nekilnojamojo turto mokesčio tarifai

Nustatyti nekilnojamojo turto mokesčio tarifai / 2019 metams nutarta palikti nuo 2013-ųjų galiojančius nekilnojamojo turto mokesčio tarifus.

Ukmergės rajono tarybos sprendimu 2019 metams nutarta palikti nuo 2013-ųjų galiojančius nekilnojamojo turto mokesčio tarifus.

Skelbiama, kad tokio sprendimo priežastis – siekis išlaikyti mokesčių stabilumą.

Fiziniams asmenims nustatytas 0,5 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės tarifas. Tiesa, tokių mokėtojų yra labai nedaug – daugiausiai tai fiziniai asmenys, kuriems priklauso nedidelės parduotuvės ar kirpyklos.

Juridiniams asmenims mokestis diferencijuojamas.

Atitinkantiems labai mažų įmonių apibrėžimą nustatytas 0,7 proc. tarifas. Labai maža įmonė – ta, kurioje dirba mažiau kaip 10 darbuotojų ir kurios duomenys atitinka bent vieną iš šių sąlygų: metinės pajamos neviršija 2 mln. eurų, o balanse nurodyto turto vertė neviršija 2 mln. eurų.

Visiems kitiems Ukmergės verslo objektams nustatytas 0,9 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės dydis.

Už neprižiūrimas ir apleistas patalpas ir statinius, siekiant sudrausminti turto savininkus, nustatytas maksimalus – 3 proc. – tarifas.

Strateginio planavimo ir biudžeto skyriaus vedėja Vida Butkevičienė sako, kad užpernai į savivaldybės biudžetą gauta 574,3 tūkst. eurų. Fiziniai asmenys sumokėjo 14,6 tūkst., o juridiniai – 559,7 tūkst. eurų.

Pernai į savivaldybės biudžetą gauta 580,8 tūkst. eurų. Fiziniai asmenys sumokėjo 12,5 tūkst., o juridiniai – 568,3 tūkst. eurų.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *