Turnyrą surengė teatralams

Turnyrą surengė teatralams /

Ukmergės šachmatininkai Martynas Dolmantas, Normantas Noreika ir trenerė Virginija Savickienė buvo pakviesti į neeilinį renginį Nacionaliniame operos ir baleto teatre – suorganizuoti ir pravesti šachmatų turnyrą Teatro dienai paminėti.

„Kartu su teatro bendruomene iškilmingai palydėjome Auksinio kryžiaus nominantus į Kaune vykusius apdovanojimus. Po trumpo pabendravimo prie karšto šokolado puodelio aktoriai, baleto šokėjai, operos solistai ir kiti teatro darbuotojai susėdo prie šachmatų lentų“, – pasakojo V. Savickienė.

Pasak jos, šis turnyras organizuotas pirmą kartą. Jis sulaukė ne tik dalyvių, bet ir smalsuolių dėmesio.

Ekskursijose dalyvavę žmonės neslėpė nuostabos, matydami, kad ir meno žmonės žaidžia šachmatais. Su teatro direktoriumi Jonu Sakalausku kitiems metams planuojamas dar didesnis turnyras.

Ukmergiškiai Vaidas Radzickas, Asta Valčiukienė ir Virginija Savickienė pakviesti teisėjauti balandžio 13–14 dienomis Vilniuje vyksiančiame tarptautiniame vaikų ir jaunučių šachmatų festivalyje ,,Baltijos kelias“.

Šio trečią kartą Lietuvoje rengiamo turnyro organizatorius – fondas ,,Kasparov Chess Foundation“. Tai neeilinis turnyras – išsiskiriantis dalyvių gausa iš užsienio. Į jį pasveikinti dalyvių atvyksta fondo įkūrėjas ir pasaulio čempionas Garis Kasparovas.

UŽ inf.

 

Nuotr. Trenerė Virginija Savickienė.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *