Kreditai būsto atnaujinimui – ką būtina žinoti?

Kreditai būsto atnaujinimui – ką būtina žinoti? /

Nusprendus atnaujinti gyvenamąjį būstą ir atlikti remonto darbus, daugumai šeimų prireikia įsigyti ne tik tokias medžiagas kaip įvairūs dažai, tapetai, grindų dangos, bet ir naujus baldus, apšvietimo sistemas, kokybiškesnius bei modernesnius buitinės technikos prietaisus.

Pasikeitęs namų interjeras, vyraujančios spalvos, nauji baldai ar kiti būsto elementai be jokios abejonės atnaujina gyvenamąją erdvę, todėl pirmiausia, specialistai rekomenduoja gerai apgalvoti, ką būste bus norima pakeisti ir preliminariai paskaičiuoti, kokios pinigų sumos tam reikės. Taip pat remonto metu tam tikrą pinigų sumą reikia skirti specialistams, kurie kokybiškai atliks darbus. Taigi, jei apskaičiuotai preliminariai darbų sąmatai nepakanka turimo santaupų kiekio, sprendimu gali tapti kreditas būsto atnaujinimui, kuris finansuos visą arba trūkstamą išlaidų dalį. Prieš kreipiantis dėl vartojimo kredito, specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į tam tikras sąlygas bei taikomus reikalavimus paraiškų teikėjams. Daugiau informacijos apie kreditus rasite čia.

Kreditai gali būti suteikiami pilnamečiams asmenims ne tik gyvenantiems Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Pildant kredito paraišką yra būtina nurodyti teisingus asmens duomenis, kadangi jie bus tikrinami. Vienas svarbiausių aspektų – tvarkinga asmens kredito istorija. Jeigu žmogus turėjo ankstesnių įsipareigojimų be pradelstų mokėjimų ar skolų – bankas tokią skolinimosi patirtį vertina teigiamai. Tačiau jei asmens duomenys yra pateikiami skolininkų duomenų bazėje, pastebimi ankstesnių sutarčių piktybiški įmokų neapmokėjimai, tokio žmogaus kredito reitingas yra sumažėjęs ir į tai bankuose dirbantys specialistai atkreipia dėmesį, svarstydami galutinį vartojimo kredito sprendimą. Ilgiausia vartojimo kredito grąžinimo trukmė gali būti 6 metai, tačiau bankas, atsižvelgdamas į asmens gaunamas pajamas, kreditingumą bei kitus aspektus, pateikia optimaliausią variantą dėl kredito grąžinimo termino bei kas mėnesį mokamų įmokų dydžio.

Finansų ekspertai atkreipia dėmesį, jog bet kokia paskola ar kreditas yra finansinis įsipareigojimas, todėl dar prieš priimant skolinimosi sprendimą, yra būtina su specialisto pagalba įvertinti asmeninę finansinę padėtį. Rekomenduojama apžvelgti gaunamas pajamas, išlaidas, apsvarstyti, ar ateityje nekils keblumų paskolai grąžinti. Svarbiu aspektu tampa darbovietė, jos stabilumas. Rekomenduojama apsvarstyti, ar kredito grąžinimo terminu neplanuojami darbuotojų etatų naikinimai, atlyginimo sumažėjimas ir pan. Taip pat rekomenduojama dar prieš teikiant paskolos paraišką mažiausiai keletą mėnesių „pasitreniruoti“ ir atsidėti tam tikrą pinigų sumą, kurią, teigiamu kredito paraiškos atveju, reikės mokėti bankui. Naudojantis šiuo metodu tampa lengviau pastebėti, ar gaunamų pajamų pakanka kasdienėms pragyvenimo išlaidoms kaip nuosavos transporto priemonės išlaikymas, maisto produktai, turint vaikų – jiems skirtiems poreikiams bei įmokoms bankui, kurias reikės mokėti kiekvieną mėnesį teigiamu paskolos paraiškos atveju.

Kreditai būsto atnaujinimui turi fiksuotą metinę palūkanų normą, o per du mėnesius pasiskolintą sumą galima grąžinti be jokio pabrangimo. Platesnė informacija apie kreditų išdavimo tvarką, sąlygas bei reikalavimus yra pateikiama internetiniame tinklapyje arba konsultuojantis su klientą aptarnaujančiu vadybininku. Vartojimo kreditu galima apmokėti visus didesnius pirkinius, susijusius su būsto atnaujinimo darbais tiek vykdant remontą, tiek siekiant subtiliai pakeisti namų interjerą: įsigyti naujus baldus, buitinės technikos prietaisus, pakeisti seną apšvietimu nauju, nusipirkti naujų namų dekoravimo elementų. Net ir nedidelis spalvų pakeitimas ar baldų išdėstymas gyvenamojoje erdvėje ją atnaujina, todėl esant norui pakeisti būstą ar jame atlikti didesnius remonto darbus, kreditas suteikia galimybę apmokėti visas reikiamas išlaidas.


būsto paskola

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *