Į žūklės varžybas susirinko medžiotojai

Į žūklės varžybas susirinko medžiotojai / Varžybų nugalėtojai: Justinas Mocka

Žemaitkiemio medžiotojų klubo nariai turi gražią tradiciją – kasmet pavasariop jie renkasi į poledinės žūklės varžybas.

Ypač reikalingos, lauktos ir svarbios jos buvo šiemet, kai afrikinis kiaulių maras išguldė šernus ir medžioklei galimybių būta nedaug.

Tad medžiotojai juokavo, jog nebelikus ko medžioti, tenka traukti meškeres.

Praėjusį savaitgalį poledinės žūklės varžybos surengtos ant užšalusio Žemaitkiemio ežero.

Žemaitkiemio medžiotojų klubo vadovas, taip pat vadovaujantis ir Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijai, Vaidas Bakanauskas džiaugiasi tokia gražia tradicija. Sako, jog tokių varžybų nerengia jokio kito medžiotojų būrelio ar klubo nariai.

O kodėl jos rengiamos ne viduržiemį, bet pavasariop? Juk ledas jau poška ir per ežerą griaudi ypač trankūs jo garsai.

V. Bakanauskas tikina, kad jei būtų nesaugu, ant ledo tikrai neliptų. Dabar gi ledo storis – apie 20 centimetrų. Toks dar net automobilį laisvai atlaikytų.

Pasirodo, varžybos pavasariop kasmet rengiamos dėl labai paprastos priežasties. Tokiu metu žuvys jau po truputį aktyvėja, tad geriau kimba ir tikėtinas didesnis laimikis.

Varžybos šeštadienį truko tris valandas. Jose dalyvavo 20 klubo narių. Žvejyboje masalui jie naudojo uodo trūklio lervą, o kibo daugiausiai mažulyčiai ešeriukai ir kuojytės.

Medžiotojai guodėsi, kad kibimo būta labai prasto. Vis dėlto, visi tikino, kad dieną praleido puikiai.

Vidurdienį paskelbus varžybų pabaigą paaiškėjo, kad 20 vyrų iš viso pagavo 6,3 kg žuvies. Ir tai – visai neblogas rezultatas, nes pernai per tokias pačias varžybas 15 vyrų pagavo vos daugiau kaip kilogramą žuvų.

I vietą šiose varžybose laimėjo Justinas Mocka, pagavęs 800 g žuvelių. Jam atiteko solidus Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos prizas – echolotas „Deeper“.

II vietos nugalėtojas – Arnoldas Bakanauskas. Jo laimikis – 690 g žuvelių, o skirtas prizas – rėmėjo UAB „Transresta“, kurios vadovas Arūnas Kaselis – žvejybinė palapinė.

III vietoje – Raimondas Butrimavičius, pagavęs 600 g žuvelių. Prizas taip pat reikalingas ir vertingas – poledinės žūklės grąžtas.

Jauniausias šių varžybų dalyvis – 14-metis Armandas Bakanauskas. Pirmą žuvį varžybose sugavo Gedas Gelūnas, mažiausios žuvelės žvejas – Osvaldas Dabrickas, o didžiausios, svėrusios apie 100 gramų, – Raimondas Butrimavičius.

Gardžius pietus žvejams paruošė Egidijus ir Asta Čirbai, Edmundas Dabrickas ir Saulius Riaubūnas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Arnoldas Bakanauskas

Arnoldas Bakanauskas

Raimondas Butrimavičius. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Raimondas Butrimavičius. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *