Darbai numatyti ir ant stogo, ir kapinėse

Darbai numatyti ir ant stogo

Kovo viduryje Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė planuoja pristatyti nuveiktus darbus ir pasidalyti šių metų planais su miesto gyventojais ir seniūnaičiais. Tarp planuojamų darbų – ir kapinių gražinimas, ir seniūnijos pastato stogo remontas.

Ukmergės miestas padalytas į 12 seniūnaitijų, taigi visi kertiniai planai derinami ir aptariami su gyventojų atstovais.

Pagrindinėmis problemomis mieste Z. Pečiulienė įvardija duobėtus kiemus ir  įvažiavimus į daugiabučius namus bei žvyruotas, asfalto „besišaukiančias“ miesto gatves.

Laukia darbai ir pačiame seniūnijos administracijos pastate. Čia būtinas stogo remontas ir ekonomiškos šildymo sistemos įrengimas. Šiuo metu pastatas šildomas elektra, o tai – labai neekonomiška.

Darbai numatyti ir Dukstynos kapinėse. Kadaise jas praplėtus, anksčiau kapines juosusi tvora dabar atsidūrė jų viduryje. Liko du keliai – vienas – vienoje, kitas – kitoje tvoros pusėje. Pasak seniūnės, kelią senųjų kapų vietoje reikėtų naikinti, o tvorą nuimti.

Pagrindinį įvažiavimą į šias kapines planuojama remontuoti. Svarstomi du variantai.

Pirmasis – perkloti tas pačias betono plokštes – pakelti, išlyginti, sutrupėjusias pakeisti.

Kadangi gana nemažai plokščių sutrūkusios, atlikus reviziją gali paaiškėti, kad ekonomiškiausia būtų pakloti trinkeles ir ilgam laikui pamiršti šią vietą. 

 Tarp praėjusiais metais atliktų darbų seniūnė įvardija daugiausia dėmesio sulaukusius – kalėdinį miesto papuošimą: gamintus žaislus, nuomotą atrakcioną, kurio nuomai buvo gauta verslininkų parama,  surengtas kalėdines šventes vaikų žaidimo aikštelėse.

Senamiesčio gyventojai džiaugiasi, kad seniūnijos rūpesčiu buvo išvalyta apie 400 metrų  Vilkmergėlės  upelio vagos, atnaujinti keturi  tilteliai. Atnaujinti paminklai holokausto aukų atminimui Pivonijos šile, tremtiniams – Dukstynos kapinėse.

Tarp seniūnijos darbų – nemokamai nuo konteinerinių aikštelių išvežtos šakos, lapai. Jų kiekiai įspūdingi – per praėjusius metus išgabenta apie 500 tonų.

Z. Pečiulienė pasidžiaugė, kad seniūnijos kuruojami darbininkai prižiūri miestą, vykdydami užimtumo programą, šienauja nemažai miesto teritorijų, valo pralaidas.

Numatytame susitikime su seniūnaičiais bus kalbama ne tik apie darbus ir projektus. Taip pat bus apdovanoti savo aplinką švenčių proga puošę ukmergiškiai – gyventojai, įmonių ir organizacijų vadovai. Apdovanoti ir Lietuvos 100-mečio proga gražiai pasipuošusių namų gyventojai ir tie, kam priklausančios vitrinos, biurų aplinka, namai praeivių akį traukė šventinį Kalėdų laikotarpį.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *