Veikloje įžvelgia spragų

Veikloje įžvelgia spragų /

Rajono taryba patvirtino Automobilinių parduotuvių, iš kurių aptarnaujami savivaldybės teritorijoje esančių kaimų ir miestelių gyventojai, mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais tvarkos aprašą.

Juo turės vadovautis įmonės, turinčios licenciją verstis mažmenine prekyba iš automobilinės parduotuvės alumi, alaus mišiniais ir sidru ir licenciją verstis mažmenine prekyba tabako gaminiais.

Apraše nurodoma kokių teisės aktų, taisyklių, normatyvų privalo laikytis prekybininkai. Be kita ko pažymima, kad jie privalo užtikrinti pakavimo atliekų surinkimą prekybos vietoje.

Prekyba iš automobilių alkoholiu ir tabako gaminiais mūsų rajone licencijos išduotos vos kelioms įmonėms. Veiklą vykdo vienas ar keli verslininkai pagal verslo liudijimus.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė tikina matanti šioje veikloje milžiniškų spragų.

Ypač daug klaustukų prekyboje iš tokių parduotuvių direktorė sako matanti būtent dabar, kai įstatymiškai sugriežtinta prekybos alkoholiu tvarka ir sutrumpintas prekybos laikas.

Jų įmonė šia veikla nesiverčia jau bemaž trejus metus.

„Kaip nustatyti tokių prekybininkų darbo laiką? Kaip nustatyti jį sekmadieniais? Kam tokios įmonės pateikia savo kelionės maršrutus? Ar aišku, kurioje vietoje prekiauja? Ar jie turi visų prekių įsigijimo dokumentus?“ – šie klausimai iškyla kooperatyvo vadovei.

Mano, kad, norint laikytis nustatytos tvarkos, arba vairuotojas turi turėti vaizdo registratorių, arba šalia turėtų važiuoti kontroliuojantis asmuo.

Šį klausimą svarstant rajono taryboje taip pat buvo išsakyti nuogąstavimai, kas kontroliuos prekybininkus, kas sužiūrės jų maršrutus, stebės, ar alkoholio neparduodama nepilnamečiams.

Savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Rimas Jurgilaitis pažymėjo, kad tai nurodyta apraše. Ar laikomasi licencijuojamos veiklos sąlygų, pagal kompetenciją prižiūri Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas, savivaldybės administracijos direktorius arba jo įgalioti asmenys, Valstybinė mokesčių inspekcija, muitinė, policija, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, kitos valstybinės priežiūros ir teisėsaugos institucijos.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *