Savivaldybė norėtų turėti šaudyklą

Savivaldybė norėtų turėti šaudyklą / Šaudykloje treniruotis galėtų medžiotojai

Ukmergės rajono savivaldybė jau daug metų siekia perimti Nacionalinės žemės tarnybos valdomus žemės sklypus Vidiškių seniūnijoje, Pijorų kaime. Šio išekpslotuoto karjero vietoje planuojama įrengti šaudyklą.

Manoma, kad treniruotis joje tikrai būtų kam – juk savo taiklumą treniruoti privalo ir medžiotojai, ir policijos pareigūnai, ir šauliai. O dar vis garsiau kalbama apie privalomą karinį mokymą mokyklose. Tuo tarpu savivaldybė savo šaudyklos neturi.

Ukmergės rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė Aldona Tijūnelienė sako, kad norint iš Nacionalinės žemės tarnybos perimti valstybinę žemę reikia paruošti šūsnis dokumentų ir labai aiškiai įvardyti, kokia veikla bus vykdoma perimtame sklype. O svarbiausia – ar ji tikrai atitiks savivaldybei priskirtoms funkcijoms.

Pavyzdžiui, praėjusiais metais mūsų rajono savivaldybė patikėjimo teise perėmė Mūšios tvenkinio pakrantę. Ten numatytos zonos paplūdimiui. Tuokart perėmimo procedūra, pasak specialistės, užtruko palyginti greitai.

Tuo tarpu apie sklypų buvusiame karjere perėmimą kalbama jau ne vienerius metus.

Valstybinės žemės sklypus, kuriuose įrengs šaudyklas, A. Tijūnelienės žiniomis, turi kai kurios kitos šalies savivaldybės. Viena tokių – Kėdainiai. 

Deja, mūsų rajone buvusio karjero sklypų perėmimo reikalai stringa, dokumentus  tenka koreguoti ir tikslinti.

Neseniai rajono taryboje pritarta dar vienai korekcijai – pakeistas praėjusių metų balandžio tarybos sprendimas „Dėl prašymo perduoti rajono savivaldybei žemės sklypus“.

Patikslinus dokumentus ir kreipiantis į Vyriausybę dėl sklypų perdavimo rajono savivaldybei dabar nurodoma, kad jų paskirtis – viešojo naudojimo poilsio objektų (sporto paskirties pastatų ir sporto inžinerinių statinių) statyba.

Pažymima, kad Ukmergės rajone šiuo metu nėra šaudymo sportui pritaikytos teritorijos, o buvęs karjeras – strategiškai patogioje vietoje – netoli miesto, o kartu ir atokiau nuo gyvenamųjų teritorijų.

Numatoma, kad šaudykloje galės treniruotis visi to panorėję rajono gyventojai, Sporto centro moksleiviai, policijos pareigūnai, Medžiotojų ir žvejų draugijos, Šaulių sąjungos nariai. Bus organizuojami įvairūs rajoniniai renginiai, varžybos.

Planuojama, kad vienas sklypas būtų pritaikytas pačios šaudyklos įrengimui, o kitame įrengtos žiūrovų vietos, buitinės, poilsio, teisėjų darbo patalpos, ginklų ir šaudmenų saugyklos, automobilių stovėjimo aikštelė.

TAGGED:
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *