Į parodą – ne tik gėrėtis, bet ir pirkti

Į parodą – ne tik gėrėtis

Ukmergės kultūros centre eksponuojama unikali ir bene vienintelė tokia Lietuvoje – neįgaliųjų kūrybos darbų paroda. Daugumą patikusių darbelių jos lankytojai gali ir nusipirkti. Taip ne tik parsineš į namus patikusį paveikslą, suvenyrą, dekoratyvinę lėkštę, segę, šalį, pintinę, bet ir parems neįgalų kūrėją.

Respublikinę žmonių su negalia dailiųjų amatų darbų parodą „Rudens saulutė“ jau 19 kartą surengė Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga.

Antradienį pristatydama parodą šios organizacijos pirmininkė Dalia Unikienė pirmiausiai dėkojo išskirtinio renginio sumanytojai, ankstesnei organizacijos vadovei, Lionei Aleksienei. Pirmąją „Rudens saulutę“ į gyvenimą ji išleido 1998-aisiais.

Parodoje šiemet savo darbus eksponuoja 356 autoriai iš 22 Lietuvos rajonų, 34 organizacijų – draugijų, asociacijų, centrų, pensionatų.

Kultūros centro dailės galerijos salės sutalpino iš viso net 2400 įvairiomis technikomis atliktų medinių, šiaudinių, tekstilinių, odinių ir kitokių darbų. Jų kaina – nuo keliasdešimties centų iki maždaug 60 eurų. Daugiausia kainuoja tapyti paveikslai.

Šiemet į akis labai krinta darbų išskirtinumas, originalumas. Jie gerokai skiriasi nuo eksponuotų ankstesniais metais. D. Unikienė pasakojo, kad tam iš dalies pasitarnavo žymių šalies menininkų globotos kūrybinės dirbtuvės „Kūrybos tiltai“. Šią vasarą jos vyko Molėtų, Zarasų, Ukmergės rajonuose. Šiame edukaciniame projekte dalyvavę žmonės su negalia pasisėmė daug idėjų, kurias dabar ir demonstruoja.

Parodos atidaryme dainavo Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos „Dainos“ ansamblio moterys.

Susirinkusiuosius sveikino ir dalyviams dėkojo rajono savivaldybės vicemerė Klavdija Stepanova, Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė, Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos vadovė Zita Kviklienė.

Viešnios atkreipė dėmesį – nepamena metų, kad parodos atidarymo diena būtų apniukusi. Kasmet visi džiaugiasi tądien nušvintančiu oru ir žemę nušviečiančia saule.

„Rudens saulutė“ Ukmergės kultūros centre veiks iki lapkričio 10 dienos. Tą dieną vyks autorių apdovanojimai ir iškilmingas parodos uždarymas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

bet ir pirkti / Parodos „Rudens saulutė“ atidaryme. Gedimino Nemunaičio nuotr.

bet ir pirkti / Parodos „Rudens saulutė“ atidaryme. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *