Pėstiesiems kelią pastojo suolai

Pėstiesiems kelią pastojo suolai / Suolai prie kavinės jau sunešti.

Kodėl Klaipėdos gatvėje esanti picerija išsineša savo suolus ant šaligatvio, o juo einantys pėstieji turi apeiti suolus eidami per žolę?

Apie tai teiravosi neįgaliojo vežimėliu judantis ukmergiškis Gintaras. Vyras pasakojo dažnai keliaujantis į šalia picerijos esančią vaistinę. Ir visada būna labai pikta, kad nors yra įrengtas šaligatvis, bet pravažiuoti juo nėra galimybės, nes kelią pastoja suolai. Neįgaliajam ar mamai su vežimėliu tokiu atveju tenka išvažiuoti net į gatvę.

Ukmergiškis neabejoja, kad suolai ir skėčiai pastatyti nelegaliai, su nieko nederinant.

Ukmergės rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo funkcijas laikinai einanti vyr. specialistė Aldona Tijūnelienė sakė ir pati neseniai pastebėjusi šią situaciją ir pagalvojusi, kad ji netinkama.

Pradėjus aiškintis ją paaiškėjo, kad picerijos savininkai su gyvenamojo namo bendrija, kurioje įsikūrę, suolų ir palapinių statymą suderino, o su savivaldybe – ne. Verslininkai pažadėjo suolus ir skėčius kuo greičiau sunešti.

Pasak A. Tijūnelienės, šiuo metu nėra parengtos tvarkos, kuria būtų privalu vadovautis kavinių ir restoranų savininkams prasidėjus vasaros prekybai šalia kavinių. Tačiau panašu, kad tokia tvarka yra reikalinga.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *