Autobusai veš nemokamai

Autobusai veš nemokamai / Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šį sekmadienį Ukmergės senjorai miesto autobusų maršrutais galės važiuoti nemokamai. Tai – dovana jiems Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos, minimos spalio 1-ąją, proga.

Tradicija šitaip pagerbti pensinio amžiaus gyventojus Ukmergėje gyvuoja daug metų. Tokį sprendimą yra priėmusi rajono savivaldybės taryba.

Anot UAB Ukmergės autobusų parko direktoriaus Alfonso Prabišo, tokią galimybę turi visi išėjusieji į pensiją. „Vyresni žmonės ir taip moka mažiau už bilietėlį, kai kurie – tik 20 procentų jo kainos. Tai priklauso nuo žmogaus amžiaus“, – pasakojo jis.

Važiavimo miesto autobusu bilieto kaina šiuo metu – 55 euro centai.

Pašnekovo teigimu, kokio nors ypatingo keleivių susidomėjimo šia galimybe tą dieną nepastebima: „Ukmergėje apskritai nėra daug autobusais važiuojančių žmonių. Kad būtent tą dieną pagyvenusieji pultų važinėtis, tikrai nėra.“

Spalio 1-ąją Tarptautine pagyvenusių žmonių diena Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja paskelbė 1990 m. gruodžio 14 d.

Sumažėjęs gimstamumas ir visuomenės senėjimas – ne vien Lietuvoje vyraujančios tendencijos. Europos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, 2060 m. Lietuvoje bus 2,5 mln. gyventojų, iš jų pensininkų – daugiau nei 800 tūkst.

UŽ inf.

TAGGED:
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *