„Elfai“ pristato naują vaikiškų drabužių rudens kolekciją

Autorius Ukmergės žinios
„Elfai“ pristato naują vaikiškų drabužių rudens kolekciją / Iš kairės: Inga Kaselienė

Ukmergėje gimstantys kūrėjos Dovilės Puišienės sukurti drabužiai užkariauja ne tik ukmergiškių, bet ir klienčių iš visos Lietuvos simpatijas. Neseniai šios kūrėjos prekinis ženklas „Elfai“ pristatė naują vaikiškų drabužių rudens kolekciją „Moksliukai ir ne tik“.

Vieno pirmųjų Lietuvoje atsiradusio drabužių prekinio ženklo „Elfai“ kūrybos žingsniai prasidėjo 2011 metais nuo vaikiškų drabužėlių. Metams bėgant plėtėsi „Elfų“ mylėtojų ratas, augo šio ženklo drabužius pamėgusių vaikučių karta, taip skatindama tobulėti šio ženklo įkūrėją Dovilę Puišienę. Natūraliai klostėsi drabužių poreikis ne tik vaikams, bet ir mamoms.

Šiandien „Elfų“ asortimentas labai platus – nuo vaikiškų iki moteriškų, nuo laisvalaikio iki proginių darbužių šeimos šventėms.

Laikui bėgant plėtėsi ir kūrėjos veikla, jos kūrybinis potencialas bei komanda. Taip atsirado dar vienas prabangių moteriškų drabužių prekinis ženklas „Bisous“.

Iš prancūzų kalbos išvertus „Bisous“ – prancūziškas bučinys. Pavadinimas labai moteriškas, dvelkiantis prancūziškos mados atspalviu. Šiuo ženklu pažymėti drabužiai alsuoja šiuolaikiniu dizainu, tačiau nenutolsta nuo esminių klasikinių mados tradicijų. „Bisous“ herojė – moteris mylinti šiuolaikinę madą, vertinanti kokybę bei turinti savo stilių.

Šį pavasarį Ukmergės centre duris atvėrė drabužių parduotuvė „Mados Namai“. Čia Ukmergės moterys gali įsigyti „Bisous“ bei „Elfai“ prekinių ženklų drabužius. Taip pat čia suteikiamos individualios modeliavimo bei stilisto paslaugos, galima pasisiūti vienetinį, išskirtinį drabužį ypatingoms progoms.

„Mados Namuose“ vyksta nuolatinis kūrybinis procesas. Čia susibūrusios bendramintės: drabužių kūrėja Dovilė Puišienė, menotyrininkė bei aksesuarų iš veltinio kūrėja Inga Kaselienė, fotografė Erika Majauskienė, Lietuviško dizaino namų „Fyfa“ savininkė Evelina Sadauskaitė.

Važinėdamos po parodas ir pris-
tatydamos šių prekinių ženklų kuriamus drabužius, visad pabrėžia, kad jie kuriami ir siuvami Ukmergėje. Drabužių kolekcijų fotosesijoms skiriamas ypatingas dėmesys – modeliai atrenkami labai kruopščiai.

„Bisous“ drabužių kolekcijose fotografuojami tik profesionalūs, Lietuvoje žinomi modeliai. Visada stengiamasi, kad fotosesijos vyktų svarbiose Ukmergės ar mūsų rajono vietovėse. Pavyzdžiui,- Ukmergės senamiestyje, „Miško brolių“ bunkeryje Kopūstėliuose, Užugirio mokykloje. Kiekviena fotosesija turi simbolinę prasmę. Taip stengiamasi garsinti ne tik prekinius ženklus, bet ir Ukmergės kraštą.

Naujausia „Elfų“ vaikiškų drabužių kolekcijos „Moksliukai ir ne tik“ fotosesija vyko pirmojo Lietuvos Prezidento Antano Smetonos mokykloje Užugiryje. Į fotosesiją mažieji modeliai atvyko iš Vilniaus, Ukmergės ir Airijos.

Naujoji vaikiškų drabužių rudens kolekcija skirta valstybės atkūrimo šimtmečiui. Neatsitiktinai drabužių fotosesijai buvo pasirinkta Prezidento A. Smetonos įkurta mokykla Užugiryje.

„Esame iš to paties krašto – ir pirmasis Lietuvos Prezidentas, ir „Elfų“ drabužiai gimsta Ukmergėje, todėl negalime tuo nepasidžiaugti“, – sako drabužių kūrėja D. Puišienė. Būtent Prezidento mokykla ją įkvėpė sukurti kolekciją, šiandien moderniai atspindinčią prieškario dvasią.

Rugsėjis – grįžimo į mokyklas laikas, kai norisi ne tik pasipuošti, tačiau ir būti praktiškiems, todėl „Elfų“ rudens kolekcijoje atsis-pindi nemažai klasikinių detalių. Svarbus dėmesys mokyklinėms uniformoms. „Elfų“ drabužių parduotuvėje jos neįsivaizduojamos be berniukiško švarko ar sarafano mergaitėms.

Prieškario mokykloje berniukų švarkas buvo neatsiejama uniformos dalis. Šiandien berniukams siūlomas vyriško modelio modernus, praktiškas bei patogus švarkas, tačiau sukurtas neatsisakant prieškario švarkui būdingų detalių. Mergaitėms – patogus klasikinis to laikmečio sarafanas, puoštas modernių detalių prieskoniu.

Laisvalaikio ar užklasinės veiklos drabužiai taip pat neatsiejama šios kolekcijos dalis. Vaikų žaidimams siūlomi patogūs, stilingi darbužių deriniai. Kolekcija turtinga spalvų įvairove – nuo švelnių pastelinių iki ryškiai burgundiškų. Rudens kolekcijoje pristatoma apie 20 naujų modelių.

„Mados Namus“ galite rasti adresu: Kęstučio a. 4, II aukšte virš SEB Vilniaus banko.

Užs. Nr. 634

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Dovilė Puišienė

Dovilė Puišienė

Evelina Sadauskaitė

Evelina Sadauskaitė

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *