Burs miestelių bendruomenes

Burs miestelių bendruomenes /

Keliaujančios architektūros dirbtuvės (KAD) – vasaros atostogų metu vykstantis projektas – birželio 28 – liepos 16 dienomis aplankys ir Ukmergės rajoną. Jos pasieks tris mūsų miestelius – Siesikus, Tulpiakiemį ir Rečionis.

„Projektu siekiama atkreipti visuomenės, ypač vaikų, dėmesį į kasdienę žmogų supančią aplinką ir parodyti, kad jos puoselėjimas gali būti įdomus, žaismingas ir įtraukiantis užsiėmimas, įgyvendinamas realiomis, daug materialiųjų ir žmogiškųjų išteklių nereikalaujančiomis priemonėmis“, – taip jį pristato organizatoriai.

Projekte dalyvaujančių architektų komandos aplankys 7 miestelius skirtinguose Lietuvos regionuose. Kiekviename surengs 5 dienų kūrybines dirbtuves vaikams ir jaunimui. Jų metu kurs materialius išliekamąją vertę turinčius projektus viešosiose erdvėse, kurie burtų miestelio bendruomenę ir skatintų projekto tęstinumą.

Keliaujančios architektūros dirbtuvės vyko 2013, 2015 ir 2016 metais. Projektą rengia VšĮ „Architektūros fondas“ savanoriai, remia Kultūros taryba ir LR kultūros ministerija.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *