Baigėsi dar vienas „Auksinio proto“ sezonas

Autorius Laima JUZĖNIENĖ
Baigėsi dar vienas „Auksinio proto“ sezonas / Nedidelė Vlado Šlaito viešosios bibliotekos salė vos talpino gausų būrį žaidėjų.

Balandžio 25 diena buvo paskutinis antradienis, kai Ukmergės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje rinkosi žaidimo „Auksinis protas“ dalyviai. Pradėję sausio vidury  penkiolika antradienio vakarų varžėsi kartais net 10 ir daugiau komandų.

Iki paskutinio turo išsilaikė atkakliausios 8 komandos: „Šauk į galvą“, „Lėti ir ramūs“, „Mes“, „Juodasis rikis“, „Žalia pieva“, „Nieko nežinau“, „Cekavazosė“ ir dažniausi lyderiai – „Muštauc“.

Žaidimą Ukmergėje organizuoja Vlado Šlaito viešoji biblioteka. Vedėjos ir koordinatorės – bibliotekos darbuotojos Jurgita Mačiulienė ir Dalia Kaselytė, kurioms talkina Užupio pagrindinės mokyklos aštuntokė Ieva Rinkevičiūtė.

Tarp žaidėjų – moksleiviai ir suaugusieji: mokytojai, gydytojai, verslininkai, įmonių vadovai, darbuotojai, jaunos, vaikučius auginančios mamos, kurios kartais atsiveda ir savo mažylius, – aktyvūs, smagiai ir prasmingai laiką leisti, išbandyti savo atmintį, žinias, loginį mąstymą norintys įvairaus amžiaus ukmergiškiai. Komandą gali sudaryti iki devyneto žaidėjų.

Šis, pavasarinis, turas buvo ypatingas tuo, kad prie tradicinio rėmėjo – picerijos ,,Apetito pizza“ – prisidėjo Ukmergės butų ūkis, kurio vadovas Giedrius Pocius taip pat žaidžia komandoje „Šauk į galvą“. Įmonė 8-ioms ilgiausiai žaidusioms komandoms įsteigė ir paskutinį sezono vakarą įteikė po prizą – šakotį ir knygą.

Įmonė ,,Apetito pizza“ ir šiais metais dovanojo kuponų 2 šeiminėms picoms, kuriuos laimėdavo daugiausia taškų surinkusi komanda.

Žaidimas vyko ne tik Ukmergėje, bet ir dar 35-iuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, iš viso dalyvavo 327 komandos. Užduotis rengė ,,Auksinio proto“ štabas Vilniuje, todėl žaidimas tuo pačiu laiku vyko visoje Lietuvoje.

Keletas rajono žaidėjų buvo pakviesti varžytis ir LRT rengiamame ,,Auksinio proto“ žaidime Vilniuje.

TAGGED:
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *