Kultūros centras turi naują pavaduotoją

Kultūros centras turi naują pavaduotoją / Ukmergės kultūros centras. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Penktadienį įvyko konkursas užimti Ukmergės kultūros centro direktoriaus pavaduotojo pareigas. Jį laimėjo viena iš penkių konkurse dalyvavusių kandidatų – ukmergiškė Sigita Rimydienė (gim. 1978 m.), pakeisianti neseniai iš darbo išėjusią Ingą Kaselienę.

Paviešinus apie konkursą, skelbta, jog kandidatas turi išmanyti Lietuvos Respublikos kultūros centrų ir kitus atitinkamus įstatymus, renginio vadybos pagrindus, gebėti organizuoti kultūrinius renginius, turėti tautodailės ir tradicinių amatų vystymo patirties.

„Sulaukta penkių kandidatų. Konkurso metu vyko pokalbis, juos vertino penkių asmenų komisija. S. Rimydienė surinko daugiausia balų“, – po konkurso sakė kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė. Anot jos, konkursas praėjo sklandžiai: jam pasibaigus, nepasitenkinimo dėl komisijos vertinimo nepareiškė nė vienas iš pretendentų.

S. Rimydienė – vadybos ir verslo administravimo specialistė, baigusi magistrantūros studijas Vilniaus universitete. Jau kuris laikas ji dirba vadybininke VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre. Užimti naująsias pareigas turėtų po kelių savaičių, kai baigs darbą šioje įstaigoje, kaip to reikalauja įstatymai.

Tarp direktoriaus pavaduotojo pareigų – kuruoti kultūros centro kaimo filialų, kurių yra aštuoniolika, darbą, rengti projektus, organizuoti seminarus filialų darbuotojams. „Pavaduotojas – visos komandos narys, tad tarp jo darbų – ir renginių vedimas, svari pagalba organizuojant tarptautinį perkusijos festivalį“, – sakė kultūros centro direktorė.

Taip pat pasakojo, jog neseniai minėti filialai buvo pervadinti skyriais, keitėsi ir jų vadovų pareigų pavadinimas: tapo renginių organizatoriais.

Nauja tvarka įsigaliojo, Seimui šiemet priėmus Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymą. Juo įtvirtinti biudžetinių įstaigų darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, darbo apmokėjimo sąlygos ir dydžiai, materialinės pašalpos, darbuotojų pareigybių lygiai ir grupės, taip pat kasmetinis veiklos vertinimas. Įstatymas pakeitė 24 metus galiojusį Vyriausybės 1993 m. nutarimą „Dėl biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos tobulinimo“.

Įstatyme kalbama apie biudžetinių įstaigų darbuotojų pareigybių lygius, kurie yra keturi, su tuo susijusius išsilavinimą, kvalifikacinius laipsnius, įgytą profesinę kvalifikaciją.

Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojams, tiek dirbantiems pagal darbo sutartis, tiek valstybės tarnautojams, taikomas vienodas bazinis algos dydis – 130,5 euro.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *