Veiklą apžvelgė ugniagesiai

Veiklą apžvelgė ugniagesiai / Susirinkime viešėjo Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadovas Rimantas Steponavičius (viduryje). Autorės nuotr.

Trečiadienį Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje vykusiame ataskaitos susirinkime apžvelgti šios tarnybos 2016 metų veiklos rezultatai, aptarti laukiantys darbai.

Pernai, pasakojo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas, ugniagesiai gelbėtojai į įvykius buvo išvykę 264 kartus (2015 m. – 294). Kilo 164 gaisrai, kiti šimtas atvejų susiję su gelbėjimo darbais. 86-ių gaisrų būta kaimo vietovėse, 78-ių – mieste.

Kalbėdamas apie gaisrus seniūnijose, viršininkas išskyrė Deltuvos seniūniją, kurioje pernai kilo 20 gaisrų (2015 m. – 25) ir Vidiškių seniūniją – 19 (17).

Tarp dažniausių gaisrų priežasčių – neatsargus elgesys su ugnimi, pašaliniai ugnies šaltiniai, krosnių įrengimo ir eksploatavimo taisyk-lių pažeidimai.

Pernai liepsnose žuvo trys žmonės, 2015 m. – du. Traumų gaisruose patyrė keturi gyventojai.

Pasak D. Vyšniausko, ugniagesiams teko darbuotis ir ilgalaikiuose gaisruose, kurių buvo nemažai. Priminė keletą tokių. Gegužės 8 d. Deltuvos seniūnijoje Navikų kaime degė apie 120 ritinių šieno. Gesindami gaisrą, ugniagesiai užtruko daugiau kaip 23 valandas. Birželio 26 d. Šešuoliuose degė apie 80 ritinių šiaudų, jie buvo gesinami beveik 22 valandas.

Pasakodamas apie gelbėjimo darbus, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas minėjo ugniagesių pagalbą policijai, medikams, pagalbą buityje, techninę pagalbą kelyje. Būtent tokių gelbėjimo darbų atlikta daugiausia. Paros laikas, kuriuo iškvietimų ypač gausu, – 6–18 val.: tada buvo daugiausia išvykimų.

Susirinkime pasidžiaugta atnaujintu tarnybos automobilių parku, gautu nauju gaisriniu siurbliu, kita įranga. Tarp automobilių – naujas šiuolaikiškas „Scania“, kurio vandens talpa 7000 litrų.

Sulaukus kopėčių „Iveco“, tarnybos darbuotojams teko mokytis dirbti su jomis. Apmokyta 12 keltuvo operatorių, kurie gali dirbti su tokiomis kopėčiomis. „Mokymai tebevyksta. Ranka turi būti gerokai įgudusi, kad išeitų valdyti kopėčias. Tai – ne taip paprasta“, – sako D. Vyšniauskas. Pernai kopėčios buvo panaudotos aštuoniolika kartų.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Audrius Kuprionis kalbėjo apie prevencinę veiklą. Pasakojo, jog tarnyboje apsilanko vaikų iš jaunųjų ugniagesių būrelių. Toks būrelis yra „Šilo“ pagrindinėje mokykloje, o neseniai pradėjo veikti ir Siesikų gimnazijoje.

Susirinkime taip pat dalyvavo Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos vadovas Rimvydas Lukošius, Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadovas Rimantas Steponavičius, rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas, savivaldybės meras Rolandas Janickas.

Svečiams pristatydamas veik-los ataskaitą, D. Vyšniauskas pasidžiaugė ir pernai priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje atidarytu visuomenės švietimo kabinetu. Jame sulaukiama besidominčiųjų tarnybos istorija ir veikla, galima apžiūrėti per daugelį metų sukauptus pačius įvairiausius eksponatus.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *