Siūloma vaikus išmokyti plaukti

Siūloma vaikus išmokyti plaukti / Tikimasi

Tam, kad kiekvienas moksleivis vandenyje nebejaustų baimės ir sumažėtų tragiškų nelaimių vandenyje, Ukmergės vaikus siūloma išmokyti plaukti. Jei rajono taryba planui pritars, nuo kitų mokslo metų visiems rajono antrų klasių pradinukams vyks pamokos baseine.

Rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Rasa Ragelytė-Kraucevičienė sako, kad numatyta organizuoti visiems rajono antrų klasių mokiniams 18 akademinių valandų mokymo plaukti pamokas.

Kadangi „Šilo“ pagrindinėje mokykloje esantis baseinas nėra privatus, apskaičiuota, kad tokios pamokos per metus savivaldybės biudžetui kainuotų vos porą tūkstančių eurų.

Tiek atsieitų mokinių pavėžėjimas iš atokesnių kaimo seniūnijų mokyklų iki baseino.

R. Ragelytė-Kraucevičienė mano, kad per numatytą valandų skaičių – 9 pamokas, trunkančias po 2 val., – išmokti plaukti turėtų kiekvienas vaikas.

Ukmergė – viena iš savivaldybių, kuriose fiksuojamas didesnis nei vidutiniškai Lietuvoje nuskendusių žmonių skaičius. Tai – vienas iš motyvų, paskatinusių tokį sumanymą. Be to, pasak vyr. specialistės, šios pamokos galbūt paskatintų vaikus ateityje lankyti baseiną su savo tėveliais.

Planas organizuoti visiems rajono antrų klasių mokiniams 18 akademinių valandų mokymo plaukti pamokas ir numatyti lėšas plaukimo pamokoms įtrauktas į Ukmergės rajono kūno kultūros ir sporto rėmimo 2017–2019 metų programą. Ją rajono politikai planuoja tvirtinti šią savaitę vyksiančiame rajono tarybos posėdyje.

Programoje, be kita ko, ir daugiau siūlomų naujovių. Viena iš jų – finansiškai skatinti Sporto centro trenerius, skiriant piniginę premiją už auklėtinių pasiekimus.

Programos projekte pažymima, kad mūsų rajonas garsėja futbolo, dziudo, krepšinio tradicijomis. Sporto centro auklėtiniai, nevyriausybinių organizacijų sportininkai bei komandos pasiekia aukštų rezultatų įvairiose varžybose.

Kūno kultūros ir sporto rėmimo programos paskirtis – skatinti gyventojų fizinį aktyvumą, užtikrinti sportininkų bei komandų pasiruošimą ir sėkmingą dalyvavimą varžybose reprezentuojant rajoną, užtikrinti sporto ir sveikatingumo renginių įvairovę, skatinti sportininkus bei trenerius.

Sporto statistikos duomenimis, Lietuvoje sportuojančiųjų – apie 4,9 proc. Mūsų rajone sistemingai sportuoja 4,1 proc. gyventojų.

2015 metų sporto statistikos duomenimis, rajone aktyviai veikė 17 nevyriausybinių sporto organizacijų, kurių nariai garsina Ukmergę Lietuvos ir pasaulio čempionatuose.

Tarp Sporto centro ir sporto klubų sportininkų 11 yra nacionalinės rinktinės, 10 – jaunimo rinktinės nariai.

Populiariausios sporto šakos rajone – futbolas ir krepšinis.

18 krepšinio grupių lanko 270, futbolą – 238 mokiniai.

2015–2016 metų sezonas buvo sėkmingas mūsų rajono krepšinio klubų komandoms: moterų krepšinio klubo komandai „Akvilė“ ir vyrų komandai „Olimpas“. Rajono kūno kultūros ir sporto taryba siūlo, kad moterų ir vyrų krepšinio komandų išlaidos, susijusios su dalyvavimu čempionatuose, būtų  finansuojamos iš kelių šaltinių: 60 proc. sudarytų savivaldybės biudžeto ir savivaldybės įmonių parama, 40 proc. – krepšinio klubų lėšos.

Programos, kuri bus svarstoma šią savaitę vyksiančiame rajono tarybos posėdyje, įgyvendinimui 2017–2019 metais planuojama skirti ne mažiau kaip 52 tūkst. Eur.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *