Iš ko pagaminti MeistroKodas šiltnamiai Klasika?

Iš ko pagaminti MeistroKodas šiltnamiai Klasika? / Šiltnamiai

Nuo vaikystės girdim patarimus, jog, norėdami būti sveiki, turime valgyti kuo daugiau daržovių. Taip, daržovėse esantys vitaminai iš tiesų būtini žmogaus organizmai. Tačiau šiandien pastarųjų augintojai nevengia jas „pamaitinti“ dideliais trąšų kiekiais: gausesnio derliaus ir reprezentatyvios išvaizdos vardan.

Tačiau už daržovių grožį vartotojas neretai sumoka…savo sveikata! Trąšos kaupiasi daržovėse padidintu nitratų ir kitų kenksmingų medžiagų kiekiu, ta chemija pereina ir į žmogaus organizmą. Aišku, dėl šito fakto jokiu būdu neverta išbraukti daržovių iš savo valgiaraščio: pradėkite domėtis ekologiškų ūkių produkcija arba…daržoves užsiauginkite patys! Pasirinkusiems paskutinį variantą, MeistroKodas šiltnamiai Klasika neabejotinai turėtų būti vienas iš tų dalykų, kurių statybą ar įsigijimą reikėtų apsvarstyti. Pamąstyti tikrai būtų apie ką: visų pirma – kokias statybines medžiagas naudoti šiltnamio statybai?

Apsispręsti reikėtų tarp trijų pagrindinių variantų:
1. Plėvelė.
2. Stiklas.
3. Polikarbonatas.

Visos šios medžiagos gali būti naudojamos kaip šiltnamių danga, tačiau tarpusavyje yra skirtingos savo savybėmis, patvarumu, apdorojimo sudėtingumu ir, galiausiai, kaina.

Labai dažnai kiemuose stovi šiltnamiai Klasika, dengti plėvele. Šiam darbui tai išties tinkama medžiaga: įsigyjama net ir nedidelio miestelio ūkinių prekių parduotuvėse, sukarpoma pageidaujamo ilgio, kainuoja nedaug. Be to pastarąja nesunkiai galima uždengti bet kokios formos šiltnamį. Fizinė šios medžiagos savybė praleisti pakankamą šviesos kiekį yra palanki augalų augimui.

Tačiau žmonės, išsirinkę šį variantą, turi žinoti, jog tarnavimas – laiko klausimas. Stiprus vėjas, lietus, žiemos speigas ar krentantys obuoliai sugadina dangą ir ją reikia keisti nauja.

MeistroKodas šiltnamiai taip pat dengiami stiklu: ištisiniu paprastu ar grūdintu, sukonstruojami iš nebereikalingų langų. Ši medžiaga taip pat bus dosni dideliu saulės kiekiu. O, parinkus vietą, atokiau nuo medžių ir apsaugotą nuo vėjų, bus atsparesnė ir tarnaus ilgiau už plėvelę.

Asmenys, kurie nori patvariausio ir ilgaamžiškiausio varianto, renkasi tam tikros rūšies plastiką – polikarbonatą. Ši danga taip pat idealiai tinkama augalų augimui šiltnamiuose. Aišku, tik piniginės investicijos didesnės nei ankstesniais atvejais. Tačiau polikarbonato savybės išliks nepakitusios 10 ir daugiai metų.

Kuo tarpusavyje vienas nuo kito skiriasi šiltnamiai?

Prieš kurį laiką beveik viskas, ką mes turėjome, buvo identiški, tai yra pagaminti pagal tą patį modelį. Vienodi buvo ir kiemuose stovintys Klasika šiltnamiai. Tuo tarpu šiandien – gal dėl noro išsiskirti, o gal dėl techninių galimybių – net ir šiltnamiai tapo labai skirtingi. Tad kokie tie aspektai, pagal kuriuos šie statiniai yra skirstomi?
1. Statinio dydis.

Augalai dažniausiai auginami turint du pagrindinius tikslus: savo šeimos ir draugų mitybos poreikiams tenkinti arba siekiant derlių pardavus užsidirbti. Natūralu, jog tie, kurie turi tikslą pamaitinti ir aplinkinius, stengiasi užauginti didesnius daržovių kiekius. Tad tokiu atveju reikės ir didesnių šiltnamių nei auginimo vien sau atveju.
2. Statinio išvaizda.

• Forma.

Šiltnamių formos gali būti skirstomos į standartines ( arkiniai, šlaitiniai, šliejami prie kito pastato) ir nestandartines (čia jokių standartų nėra – gabus meistras pastatys tai, ką sukurs jūsų fantazija).

• Medžiagos.

Pagrindinės šiltnamių dalys yra rėmas ir danga (dar gali būti skiriamas pamatas, tačiau jis ne kiekviename šiltnamyje būtinas). Rėmui gali būti naudojama mediena, plastikas, metalas. Dangai – plėvelė, stiklas, plastikas (polikarbonatas). Iš skirtingų medžiagų pagaminti šiltnamiai ne tik skirtingi išoriškai, tačiau skiriasi tvirtumu, ilgaamžiškumu, laidumu šviesai ir panašiai.

3. Žmogaus darbo būtinybė ir technikos naudojimo santykis.
Aišku, be žmogaus rūpesčio sėkmingas šiltnamio egzistavimas ir savo funkcijos vykdymas neįmanomas, tačiau galima griebtis tam tikrų gudrybių, leidžiančių sutaupyti savo laiką. Kad nereikėtų nuolat bėgioti su laistymo žarna ar laistytuvu, galima įsigyti automatinę/pusiau automatinę laistymo sistemą, o tinkamą temperatūrą viduje užtikrina automatinė vėdinimo sistema. Tiesa, šis techninis sprendimas neįmanomas be papildomų finansinių investicijų.

4. Auginamos kultūros.
Pagal tai, kas juose auginama, šiltnamiai gali būti skirti daržovėms, gėlėms ar mišrūs.
Taigi, šiandien jūsų galite išsiskirti iš nuo savo artimiausių kaimynų ne tik namo dizainu ar sodo išvaizda, tačiau ir savo šiltnamiu. O neturint poreikio mėginti kažką pranokti, šiltnamių įvairovė paprasčiausiai padės išpildyti jūsų poreikius.


polikarbonatiniai šiltnamiai

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *