Duonai „Rugytis“ – aukso medalis

Duonai „Rugytis“ – aukso medalis / Lidija Mikulina (minkytoja) ir Vilma Pavilavičienė (technologė). Gedimino Nemunaičio nuotr.

Dvidešimtą kartą paskelbti Lietuvos įmonių gaminamą produkciją įvertinančio konkurso „Lietuvos metų gaminys 2016“ nugalėtojai. Tarp jų aukso medalis įteiktas UAB „Ukmergės duona“ kepamai duonai „Rugytis“.

Tokį svarų apdovanojimą mūsų mieste gaminama produkcija pelno jau devintą kartą.

„Džiaugiamės ir vertiname šį apdovanojimą. Jis patvirtina ir skatina mūsų daugiau nei 50 metų gyvuojančios įmonės nešamą žinią – gaminti sveikesnius, tradiciškesnius, rankų ir širdies šiluma pagardintus gaminius“, – sako Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo valdybos pirmininkė Angelė Andrikonienė.

„Rugyčio“ gamyboje nenaudojamas cukrus ir mielės, o dedama daug skaldytų grūdų. Tešla ruošiama naudojant natūralų raugą, kuris rauginamas be pridėtinių mielių. Ji priskiriama pilnagrūdžių duonų grupei.

Įmonės specialistai sako, kad šios duonos pagaminimas trunka apie 16 valandų. Ilgas raugo rauginimas, brandinimas, skaldyti grūdai suteikia ypatingų savybių. Ši duona populiarėja ir vis dažniau ją renkasi cukriniu diabetu sergantys žmonės bei sveikesnės mitybos šalininkai.

Be cukraus ir pridėtinių mielių įmonėje taip pat kepama „Kauno duona“. Iš speltos – senosios veislės kviečių – miltų iškeptos „Speltos duonos“ sveikuoliškumą patvirtina jai suteiktas „Rakto skylutės“ ženklas. Juo žymimi sveikatai naudingi maisto produktai, kuriuose yra mažiau riebalų, cukraus, druskos, daugiau skaidulų.

Apie 80 proc. įmonėje iškeptos duonos sudaro tamsi su natūraliu ruginiu raugu. Nuo 1999 metų kepama juoda „Ukmergės duona“ jau tapo ne tik įmonės, bet ir mūsų rajono vizitine kortele. Saldžiarūgštė natūralaus raugo „Ukmergės duona“ gaminama be konservantų ir daugiausia rankomis. Ji ilgai brandinama: nuo raugo užraugimo iki iškepimo praeina para. Tik tešla minkoma mašinomis, visa kita – rankų darbas. Ši duona yra itin populiari. Dažnai ji teikiama dovanų miesto svečiams.

Bendrovė „Ukmergės duona“ kepa apie 30 pavadinimų ruginę ir kvietinę duoną, 20 pavadinimų pyrago ir batono gaminius, 20 pavadinimų bandeles ir 30 – konditerinius, kreminius gaminius.

Itin daug gerbėjų turi firminiai rankų darbo bendrovės meduoliniai baravykai, kurie 2009 m. pelnė „Metų gaminio“ aukso medalį. Jų tešla ne biskvitinė, kaip įprasta, o meduolinė. Meduoliniai baravykai labai dažnai siunčiami į užsienį.

Kasmet įmonė atnaujina savo produkcijos asortimentą. Tamsių duonų asortimentą šiemet praturtino „Vilkmergė“. Ši ruginė-kvietinė duona kepama iš lietuviškų žaliavų, laikantis senųjų kepimo tradicijų. Ji rankų darbo, saldžiarūgščio skonio. Receptas sukurtas pagrindu imant populiariausiosios produkcijos – „Ukmergės duonos“ – receptą. Šiai duonai sukurta ir išskirtinė pakuotė.

Ta pačia stilistika sukurta ir dovanų dėžutė, kurią užpildžius rankų darbo UAB „Ukmergės duona“ gaminiais – tamsia duona, kūčiukais, meduoliniais baravykais, džiovinta duonele su spanguolėmis ir razinomis, šventiniais keksais, kviečiais, aguonomis, razinomis, pajusime artėjant gražiausią metų šventę – Kalėdas.  O tokią dovaną bus malonu įteikti net ir brangiausiam svečiui.

UAB „Ukmergės duona“ kepyklos produkcija prekiaujama firminėje įmonės parduotuvėje „Šviežia duona“, rajono vartotojų kooperatyvo parduotuvėse, prekybos centruose.

„Artėjančių švenčių proga linkiu Jums, kad tvirta atrama Jums būtų išmintingi draugai ir patikimi partneriai. Telydi Jūsų šeimas meilė ir darna, namus – jaukumas, o darbus – sėkmė. Lai Jūsų namai visuomet kvepia duona. Gražių švenčių. Dievo palaimos“, – linki rajono vartotojų kooperatyvo vadovė Angelė Andrikonienė.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *