Gaisras buvo netikras

Gaisras buvo netikras / Tarnybos mokosi gelbėti žmones. Daivos Zimblienės nuotr.

Po pirmadienį kilusio gaisro teko evakuoti Jasiuliškių socialinės globos namų gyventojus bei ieškoti jiems laikino prieglobsčio.

Laimei, kad šis įvykis – tik Kompleksinės civilinės saugos pratybos, kurių metu siekta koordinuoti veiksmus gelbėjant žmones ir pasirūpinti gaisro aukomis. Pratybų tikslas – tobulinti Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro bei institucijų ir tarnybų veiksmus ekstremalaus įvykio metu.

Ukmergės rajono savivaldybės vyresnysis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai Valdas Rabazauskas pasakojo, kad  ankstesnės tokios didelio masto kompleksinės pratybos pastarąjį kartą mūsų rajone vyko prieš trejus metus. Tąsyk imituotas afrikinio kiaulių maro atvejis Ukmergės rajone esančiame kiaulių komplekse.

O šį pirmadienį nuo pat ankstyvo ryto Ukmergės rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras surengė pasitarimą. Po jo visi išskubėjo į menamo gaisro vietą Jasiuliškiuose. Pagal scenarijų ugnis įsiplieskė šių globos namų antrame aukšte esančioje virtuvėje ir archyve.

Gelbėtojų padedami darbuotojai ir per 70 pastato gyventojų saugiai paliko tirštuose dūmuose skendintį pastatą. Iš kabinetų buvo išnešti kompiuteriai ir svarbūs dokumentai.

Vidiškių seniūnas Virgilijus Štaras per megafoną perspėjo visus Jasiuliškių kaimo gyventojus apie tai, kad kilo gaisras globos namuose, ir paprašė užsidaryti langus, duris ir be reikalo neiti iš namų.

Kaip informavo savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė, pratyboms vadovavo Savivaldybės administracijos vyresnysis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai Valdas Rabazauskas, jas vertino Savivaldybės gydytojas Vytautas Motiejūnas, o stebėjo administracijos direktorius Stasys Jackūnas, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Socialinės aprėpties departamento Socialinės globos įstaigų skyriaus vedėjas atstovas Darius Pauliukonis.

Pasak Jasiuliškių globos namų direktoriaus Viliaus Petrausko, pratybų metu sunkiausia buvo socialiniams darbuotojams įtikinti šios specifinės globos įstaigos gyventojus, jog jie turi išeiti iš savo kambarių, be to, pratybų metu pastate buvo išjungta elektra.

Tikras gaisras šioje įstaigoje buvo kilęs vos du kartus – degė lova bei po laiptais buvę rakandai. Abu nedidelius gaisrus pavyko užgesinti patiems darbuotojams, ugniagesių pagalbos neprireikė.

Pirmadienį vykusiose pratybose iš viso dalyvavo per 100 žmonių, visos specialiosios tarnybos. Nuo ko kilo menamas gaisras, nesiaiškinta.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *