Paskirta Vlado Šlaito premija

Paskirta Vlado Šlaito premija / Paskirta Vlado Šlaito premija. Vaidotės Šantarienės nuotr.

Ketvirtadienį surengtas Literatūrinės Vlado Šlaito premijos skyrimo komisijos posėdis, kuriame aptarti premijos konkursui pateikti kūriniai. Šiemet komisija sulaukė trijų autorių kūrinių.

Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjunga ir Lietuvos pensininkų sąjungos Ukmergės „Bočių“ bendrija pateikė Zuzanos Stunžėnienės poezijos knygas „Būsenų kryžkelėj“, „Po žaibo ženklu“ ir „Pabudę šešėliai“. Lietuvos rašytojų sąjunga pristatė Vytauto Kazielos eilėraščių knygą „Vieta ir kiti nutylėjimai“ bei Gvido Latako poezijos rinktinę „Lokenos“.

Komisijoje – Lietuvos rašytojų sąjungos nariai literatūros kritikai Petras Bražėnas, Vainius Bakas, rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjo pavaduotojas Julius Zareckas, kultūros almanacho „Eskizai“ redaktorius, rajono tarybos Švietimo, kultūros ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Vytautas Česnaitis, rajono literatų draugijos pirmininkė, „Šilo“ pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rita Gelūnienė, Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorė Rasa Griškevičienė ir direktorės pavaduotoja Virginija Tylienė. Komisijos nariai vienbalsiai literatūrinę Vlado Šlaito premiją paskyrė kauniečiui poetui G. Latakui už poezijos rinkinį „Lokenos“.

Tapytojas, juvelyras, Lietuvos dailininkų sąjungos narys, poetas G. Latakas gimė ir užaugo Telšiuose. Šiuo metu su žmona ir trimis vaikais gyvena Kaune, kur jau 15 metų dėsto tapybą vaikams ir suaugusiems Kauno tautinės kultūros centre. Jis – dukart Prano Lemberto konkurso, literatūrinės Zigmo Gėlės premijos laureatas.

Vidinę energiją pulsuojanti autoriaus kūryba, kurioje susipina literatūra ir vaizdas, skleidžia šviesą, išmintį ir meilę žmogui, trapioms jo gyvenimo istorijoms. Tai miniatiūriniai, psichologiškai neapčiuopiamos tikrovės kupini pasakojimai, kuriuose gyvybinga viduriniųjų amžių estetika susipina su šiuolaikinio meno samprata.

Pasak menotyrininkės Rūtos Marijos Purvinaitės, kaip kūrėjas ir individas, G. Latakas siejamas su Renesanso humanistais, kurie puoselėjo meilę išminčiai ir gyvenimo filosofijai.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *