Viktoras Uspaskich: „Nekartokite mano klaidų!“

Viktoras Uspaskich: „Nekartokite mano klaidų!“ / Viktoras Uspaskich Ukmergėje pristatė savo knygą. Stasio Pulkauninko nuotr.

Pirmadienio vakarą Vlado Šlaito viešosios bibliotekos salėje vyko Viktoro Uspaskich knygos „Mano ligos ir priešai – mano geriausi mokytojai“ pristatymas. Iš renginio dalyvių būrio vienintelis ukmergiškis jau buvo skaitęs šią knygą – rajono meras Rolandas Janickas. Viešėdamas Briuselyje jis ir pakvietė knygos autorių į susitikimą su Ukmergės skaitytojais.

V. Uspaskich pripažino – ukmergiškiai vieni iš pirmųjų, pareiškę norą susitikti ir išgirsti atvirą jo išpažintį apie didįjį atsivertimą į doros kelią, kuris ilgus metus „ėjo per pagundas, aistras, tamsumą, ligas ir įvairias kliūtis, kartais per įprastą kasdieninę veiklą, per bendravimą su aplinkiniais žmonėmis, per dėmesio stoką ir gailestingumą jiems“.

Tikino, jo daliai gyvenime teko tiek, jog kitas jau dešimt kartų būtų numiręs. Teisėjai ir prokurorai, bylos ir kaltinimai, nuolatinis stresas, įtampa, alkoholis, gyvenimas lyg po narkozės, skendint lyg rūke – visa tai baigėsi tuo, jog stipriai sutriko sveikata.

Prasidėjo podagros priepuoliai, streikavo širdis, į akį įsimetė auglys. Gyvenimas pakibo ant plauko. Tada jis ir nutarė, jog reikia iš esmės keisti gyvenimo būdą – dienos režimą, mitybą, mąstymą, požiūrį į save ir kitus.

V. Uspaskich teigia savo knygą skiriantis tiems, kurie nori išmokti taisyklingai dirbti, ilsėtis, miegoti, maitintis, bendrauti, būti laimingi visuomenėje ir šeimoje, lydimi sėkmės karjeroje, būti turtingi, sveiki ir puikios fizinės formos. Į klausimą, kuriuo gyvenimo laikotarpiu jis buvo pats laimingiausias, atsakė – dabar! Ketveri metai nevartoja alkoholio, sveikai maitinasi, gražiai bendrauja su aplinka ir dėkoja visiems savo priešams už tai, kad išmokė jį tinkamai priimti likimo pamokas ir nenuleisti rankų.

Tris valandas klausęsi autoriaus pamokymų ir patarimų, kaip gyventi, bendrauti ir mylėti, renginio dalyviai buvo įvertinti už kantrybę – visi gavo dovanų naująjį jo leidinį.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *