Vidiškiuose – Šv. Baltramiejaus atlaidai

Vidiškiuose – Šv. Baltramiejaus atlaidai / Žvejų varžybų dalyviai.

Vidiškiečiai atsisveikino su vasara švęsdami Šv. Baltramiejaus atlaidus. Į pasipuošusį miestelį sugužėjo  seniūnijos bendruomenių atstovai iš Rečionių, Šventupės, Jasiuliškių, Vidiškių pagrindinės mokyklos.

Vidiškių bendruomenės aktyvas plušo prie puodų, lėkščių, norėdami pavaišinti svetelius gira, kepta duona, žirnių koše, žuviene, dešrelėmis. Prie vaišių prisidėjo šventupiečiai ir rečioniškiai.

Svečiai buvo supažindinti su kulinariniu paveldu – vaišinti miestelio gyventojų tradiciniais patiekalais. Visus linksmino dainininkai ir muzikantai iš Jasiuliškių socialinės globos namų, Šventupės kolektyvas „Šventerečius“, Rečionių bendruomenės moterų ansamblis ir Vidiškių kultūros namų bei bendruomenės kolektyvai. 

Šventė vyko nuo šeštadienio ankstyvo ryto. Prie miestelio tvenkinio varžėsi žvejai, mokyklos stadione vyko krepšinio, jaunių futbolo, tinklinio varžybos, tradicinės futbolo varžybos tarp miestelio „Veteranų“ ir „Jaunimo“ komandų. Po trejų metų pertraukos jas laimėjo „Veteranai“.

Vakarą vainikavo rėmėjų dovana – L. Žemaitytės ir A. Maniko koncertas, fejerverkai. Sekmadienį visi rinkosi į Šv. Baltramiejaus atlaidus. Po Šv. Mišių vyko Agapė. 

Šventės rėmėjai – UAB „Ukmergės melioracija“, UAB „Ukmergės versmė“, UAB „Akmenora“, UAB „Vilporė“, ūkininkai: V. Grybinas, L. Danylienė , A. Tamulis,  A. Tamelis,  J. Navickas.

Didžiausia parama – iš Vidiškių bendruomenės tarybos narių projekto „Aktyvaus laisvalaikio ir kūrybiškų kultūrinių renginių, įtraukiant visų kartų ir socialinių grupių žmones, organizavimas Vidiškių miestelio bendruomenėje“, kurį finansavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir Ukmergės rajono savivaldybė.

Eglė VAITKŪNIENĖ

Vidiškių miestelio bendruomenės narė

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *