Kartu – jaunimas, vikingai, sportas…

Kartu – jaunimas

Veprių laisvalaikio užimtumo ir turizmo filiale vyko tarptautinė stovykla „Kalbos – durys į pasaulį“. Ji subūrė miestų partnerių – Podolės Kameneco (Ukraina), Miuhlhauseno (Vokietija), Tarnovo Podgorno (Lenkija), Lyvanų (Latvija) ir Ukmergės jaunimą.

Lietuvaičių grupę sudarė Dukstynos pagrindinės mokyklos bei Antano Smetonos gimnazijos komandos, laimėjusios pirmas vietas rajono užsienio kalbų konkurse „Kalbos atveria duris į pasaulį“.

Stovykla buvo orientuota į kalbinių ir bendravimo įgūdžių tobulinimą, tolerancijos ugdymą. Be anglų kalbos, jaunuoliai mokėsi žodžių, frazių lietuvių, latvių, lenkų, ukrainiečių, vokiečių kalbomis. Grupės kūrybingai pristatė savo šalis, mokėsi tradicinių šokių, žaidimų.

Stovyklos organizatoriai – savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius bei Švietimo centras pasistengė, kad dalyviai aplankytų gamtos, istorijos, literatūros, mitologijos paminklus Anykščiuose, Vilnių. Orientaciniame nuotykių žygyje stovyklautojai ir vadovai gėrėjosi Veprių gamtos lobynu.

Visi buvo nustebę, kiek daug sąsajų su VIII–XI a. vikingų gyventojais: gyvenimo būdas, karo menas, žaidimai, valgymo įpročiai… Galimybę prisiliesti prie istorijos, pasimatuoti karių amuniciją ir protėvių drabužius, pažaisti senovinius žaidimus turėjo kiekvienas stovyklautojas kartu su VšĮ „Vikingų kaimas“ gyventojais.

Netradicinio muzikavimo pamokėles organizavo Vilma Virbalienė ir Vaida Žiedelienė. Stovyklautojų taip pat laukė estafetės, krepšinio, tinklinio ir kitos varžybos, protų mūšis.

Stovyklos veiklas ruošė Dukstynos pagrindinės mokyklos mokytojai Edita Komarovienė ir Erikas Liumparas, savanorė Jonė Palaimaitė, Senamiesčio pagrindinės mokyklos mokytoja Jelena Piragienė ir Antano Smetonos gimnazijos mokytoja Daiva Vaišvilienė. Programą rengė Ukmergės švietimo centro Veprių laisvalaikio užimtumo ir turizmo filialo vedėja Aldona Rudokienė. Finansavo rajono savivaldybė ir partneriai.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *