Vestuvėms ruošiasi ir rajono meras

Vestuvėms ruošiasi ir rajono meras / Pageidaujančiųjų tuoktis daugiausia būna vasarą.

Vestuvių metu vadinama vasara šiemet ypatinga mūsų rajono vadovui Rolandui Janickui. Šį šeštadienį išteka mero dukra 24 metų Silvija Janickaitė.

Ekonomikos studijas baigusios taujėniškės S. Janickaitės išrinktasis – Ukmergės rajono savivaldybės tarybos nario Romo Pivoro sūnus Tadas Pivoras. 

„Vaikai jau suaugę, savarankiški. Tėvai laimingi, nes dukra laiminga, – džiaugsmingai prieš šį savaitgalį vyksiančias vestuves kalbėjo meras R. Janickas. – Jie kartu jau dešimt metų. Taigi, jei dukra tikra dėl savo pasirinkimo, tai ir tėvai dėl visko tikri.“

Santuoka, anot rajono vadovo, vyks Taujėnų bažnyčioje, vestuvių pokylis – sodyboje „Roris“ Baleliuose. Maloniais vestuvių ruošimo rūpesčiais, R. Janicko teigimu, dalijasi jaunųjų tėvai: „Norisi kuo daugiau jų ant savo pečių prisiimti, kad vaikams būtų tikra šventė. O smagaus jaudulio visiems – ir jiems, ir mums – užtenka.“

S. Janickaitė – vidurinioji mero atžala. Jo ir žmonos Jolantos šeimoje taip pat – sūnus Arvidas ir dukra Lolita.

Netrukus rajono vadovo laukia dar viena neeilinė proga. Rugpjūčio 9-ąją jis švęs savo penkiasdešimtmetį. 

Rajono savivaldybėje neseniai būta ir daugiau vestuvinių sveikinimų. Liepos 9-ąją ištekėjo savivaldybės tarybos sekretoriato vyr. specialistė Živilė Mockutė. Jos vyras – Tadas Larinas, dirbantis vienoje iš Ukmergės įmonių.  

Sužadėtuvės įvyko prieš metus. Tadas Živilei viešai pasipiršo Kaune, kino teatre. Nieko nenutuokiančią Živilę atsivedė į kino salę, kur buvo parodytas jo paties sukurtas filmukas apie piršlybas „Tadas žūtbūt gaus Živilę. Nesugebės pasipriešinti“. Po jo salėje buvusių žiūrovų akivaizdoje paprašė mylimosios rankos. Živilė neslepia: tokios staigmenos nesitikėjusi, o piršlybų įrašas netruko paplisti internete. 

Iki santuokos pora draugavo dešimt metų. Vestuvėms jie pasirinko pajūrį. „Tuokėmės Nidos bažnyčioj. Po to buvo maža šventė, kurioje dalyvavo mums patys artimiausi žmonės“, – pasakojo Ž. Mockutė-Larinienė.

Medaus kopinėjimą jaunavedžiai kol kas atidės: „Kai pas mus bus žiema, tuomet lėksim ieškoti, kur šilčiau. Kur norėtume keliauti, dar nenusprendėm.“

Pasak savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Reginos Jackūnienės, vasara – pagrindinis vestuvių metas. „Birželį, liepą, rugpjūtį registruojam daugiausia santuokų. Šią liepą jau buvo 30, dar aštuonias registruosim“, – sakė ji. 

Pernai liepą įregistruotos 44 santuokos. Šiemet birželį – 29 (pernai – 28), pernai rugpjūtį – net 60. Anot vedėjos, šiemet irgi paduota daug prašymų tuoktis rugpjūtį.

Tuokti jaunavedžių ne sykį vykta į netradicines vietas. Santuokos ceremonijai daugiausia pageidaujama dvarų, kaimo turizmo sodybų. R. Jackūnienė minėjo Taujėnų dvarą, sodybą „Juodasis namas“ Veprių seniūnijoje Slabados kaime. Būta ir tokio atvejo, kai žmonės tuokėsi namų kieme Krikštėnuose. „Jie gyvena prie dvaro ir tiesiog taip nusprendė“, – pasakojo ji.

Netradiciškai atrodyti per vestuves nebijo ir patys jaunavedžiai: „Nuotakos rengiasi ne tik baltai – būna ir spalvotų. O praeitą šeštadienį vestuvininkai trimis vilkikais, papuoštais balionais, atvažiavo, mat jaunikis dirba vilkiko vairuotoju. Dar kitus jaunavedžius neseniai baikeriai lydėjo.“ 

Pasak pašnekovės, mūsų rajone iš viso per šiuos metus jau sutuokta 110 porų.


Reklama: auksinesvajone.lt

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *