Atestatai pavėlavo

Atestatai pavėlavo / Rožės

Antano Smetonos gimnazijoje pirmadienį vykusią brandos atestatų teikimo šventę abiturientai prisimins kaip nuotykį. Užstrigus kompiuterinei sistemai, mokyklos baigimo dokumentus galėjo atsiimti ne visi gimnazistai.

Duomenys apie panašius dokumentus kaupiami ir saugomi Diplomų, atestatų ir kvalifikacijos pažymėjimų registro duomenų bazėje. Tarp šio registro objektų – ir vidurinio išsilavinimo įgijimą patvirtinantys brandos atestatai ir jų priedai bei jų dublikatai.

Registre tvarkomų asmens duomenų valdytoja yra Švietimo ir mokslo ministerija. Registro tvarkytojai yra švietimo teikėjai, vykdantys pradinio, pagrindinio, vidurinio ugdymo, profesinio mokymo, aukštojo mokslo studijų programas.

Gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna pasakojo, jog kaip tik su šiuo registru susijusių nesklandumų ir būta pirmadienio pavakarę per išleistuves. „Užstrigo registrų centro, kuris leidžia spausdinti atestatus, programinė įranga. Todėl nespėjom atspausdinti visiems vaikams. Leido berniukams, o neleido mergaitėms – ten su asmens kodais susiję“, – sakė jis.

 „Programuotojai tvarkė sistemą, tačiau per valandą nesutvarkė – užsitęsė penkias valandas. Todėl teikiant atestatus mergaitėms, teko parodyt išradingumą. Vaikinams įteikti originalai, o joms padarėm kopijas – čia gelbėjo firminiai mokyklos blankai. Ir atrodė kaip originalai“, – pasakojo direktorius. 

Anot jo, brandos atestatai būna atspausdinami mokykloje ant specialių Švietimo ir sporto skyriaus išduodamų blankų. Ant jų – vandens ženklai ir kiti dokumento apsaugos elementai.

Sutvarkius sistemą, likę mokyklos baigimo pažymėjimai atspausdinti kitą dieną. Antradienį juos pasiėmė jau po išleistuvių pokylio į gimnaziją atėjusios abiturientės.

„Tai nuotaikos niekam nesugadino, atestatų įteikimo šventė praėjo gražiai. Atvirkščiai – savotiškas nuotykis, egzotika. Be to, kai kuriems buvo proga dar kartą ateiti į mokyklą“, – šypsosi direktorius. 

Brandos atestatus atsiėmė 118 Antano Smetonos gimnazijos abiturientų. Tiesa, dar prieš išleistuves dešimt mokinių, nesutikusių su per žemais Nacionalinio egzaminų centro paskelbtais egzaminų įvertinimais, pateikė apeliacijas. Galutiniai jų rezultatai bus aiškūs šią savaitę.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *