Abiturientų – mažiau

Abiturientų – mažiau / Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vasaris rajono gimnazijose – abiturientų Šimtadienio švenčių metas. Kai kurios jau nušurmuliavo, kitur dar ruošiamasi šiai progai.

Šiais mokslo metais rajone – apie trys šimtai dvyliktokų. „Mažai jų ir beturim. Šimtadienis – tik penkiose mokyklose“, – sako savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė.

Tai – Jono Basanavičiaus ir Antano Smetonos gimnazijos mieste, taip pat – Taujėnų, Siesikų bei Želvos gimnazijos. 

Anksčiau Šimtadienį švenčiančiųjų būdavo daugiau kone visu šimtu. Pavyzdžiui, prieš porą metų rajone turėjome 389 dvyliktokus. 

Šių mokslo metų rugsėjo 1-ąją kartu su suaugusiaisiais, kurie mokomi pagal vidurinio ugdymo programą, buvo užregistruoti 308 dvyliktokai. Be jų dar 134 – šiemet baigiantieji Ukmergės technologijų ir verslo mokyklą. 

Tačiau, anot vedėjos, mokslo metus baigia nebūtinai tiek abiturientų, kiek rudenį atėjo į mokyklas. „Būna, kad ir išeina, meta mokslus, jeigu jie nesiseka. Jau suaugę žmonės, tad tokius sprendimus priima patys“, – sakė ji.

Tikslus abiturientų skaičius būna žinomas, kai paaiškėja, kiek užsiregistravo laikyti brandos egzaminus.

Tuo metu abiturientų Šimtadienio renginiai, vedėjos pastebėjimu, mūsų rajone praeinantys be didesnių nesklandumų. Jos teigimu, skundai dėl netinkamo jaunuolių šventimo jų skyriaus nebuvo pasiekę.

Ukmergės naujienos

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *