Tavo sėkmės kelias – tavo rankose

Tavo sėkmės kelias – tavo rankose / Gedimino Nemunaičio nuotr. Konferencija „Tavo sėkmės kelias“ vyko aštuntą kartą.

Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­lo­je aš­tun­tą­jį kar­tą vy­ko kas­me­ti­nė kon­fe­ren­ci­ja ,,Ta­vo sėk­mės ke­lias“. Į ją bu­vo pa­kvies­ti 10–12 kla­sių moks­lei­viai bei jų tė­ve­liai, mo­ky­to­jai.

Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­los di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas ug­dy­mui Ri­man­tas Jan­kū­nas pa­sa­ko­jo, jog šios kon­fe­ren­ci­jos ren­gia­mos tam, kad jau­ni­mas ga­lė­tų kuo sėk­min­giau pa­si­rink­ti sa­vo gy­ve­ni­mo ke­lią.

Jų me­tu supažindinama su stu­di­jo­mis uni­ver­si­te­tuo­se, ko­le­gi­jo­se, ki­to­se aukš­to­sio­se mo­kyk­lo­se. Moks­lei­viai jiems rū­pi­mus klau­si­mus ga­li iš­si­aiš­kin­ti su įstai­gų at­sto­vais.

Anot R. Jan­kū­no, jų mo­kyk­la šio ren­gi­nio me­tu taip pat tu­ri pui­kią ga­li­my­bę pri­sta­ty­ti pa­čių ren­gia­mas pro­fe­si­jas. Šiuo me­tu Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­lo­je mo­ko­si apie 860 moks­lei­vių.

„Siū­lo­me moks­lei­viams iš­ban­dy­ti Eu­ro­po­je se­niai po­pu­lia­rų me­to­dą, ren­kan­tis sa­vo gy­ve­ni­mo ke­lią – at­ei­ti mo­ky­tis į pro­fe­si­nę mo­kyk­lą, o ją bai­gus, pa­dir­bė­jus ir nu­spren­dus, kad pa­si­rink­ta spe­cia­ly­bė pa­tin­ka, tęs­ti moks­lus aukš­to­sio­se mo­kyk­lo­se“, – pa­sa­ko­jo pa­va­duo­to­jas.

„Esa­me pa­ste­bė­ję to­kią ten­den­ci­ją, kad aukš­tą­sias mo­kyk­las me­tę po ke­lių kur­sų ar net jas bai­gę as­me­nys at­ei­na įgy­ti pro­fe­si­jos į pro­fe­si­nę mo­kyk­lą. Taip yra ne tik pas mus, bet ir vi­so­je Lie­tu­vo­je“, – aiš­ki­na jis.

Įmo­nėms taip pat pra­var­tu, kuo­met įdar­bi­na­mi pro­fe­si­ją įgi­ję, iš­ma­nan­tys šiuo­lai­ki­nes tech­no­lo­gi­jas as­me­nys.

Kon­fe­ren­ci­jo­je sa­vo įstai­gas ir pa­reng­tas pro­gra­mas pri­sta­tė apie 20 uni­ver­si­te­tų, ko­le­gi­jų, ki­tų aukš­tų­jų mo­kyk­lų.

Iš kon­cer­ti­nės pro­gra­mos iš­si­sky­rė Kau­no tech­no­lo­gi­jos uni­ver­si­te­to Pa­ne­vė­žio tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo fa­kul­te­to pri­sis­ta­ty­mas – mankš­tą da­ran­tis ro­bo­tas.

Kon­fe­ren­ci­jos da­ly­viai smal­siai ap­žiū­ri­nė­jo ka­ri­nę tech­ni­ką, gin­klus, ku­riuos de­monst­ra­vo Lie­tu­vos ka­riuo­me­nės Me­cha­ni­zuo­to­sios pės­ti­nin­kų bri­ga­dos „Ge­le­ži­nis Vil­kas“ Ku­ni­gaikš­čio Vai­do­to me­cha­ni­zuo­ta­sis pės­ti­nin­kų ba­ta­lio­nas bei šiuo me­tu kar­tu su jais lau­ko tak­ti­nes pra­ty­bas vyk­dan­tys JAV ka­riai.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *