Pati didžiausia bėda – darbuotojų stygius

Pati didžiausia bėda – darbuotojų stygius / UAB „Pa¬dvais¬kas ir Ko“ darbuotojų ieško ir Ukmergėje.

Di­de­lės ga­myk­los pas­ta­rai­siais me­tais vis sun­kiau su­ren­ka dar­bi­nin­kų ko­man­das, tad jau ta­po įpras­ta ieš­ko­ti dar­buo­to­jų ne tik sa­vo, bet ap­lin­ki­niuo­se ra­jo­nuo­se. Vie­na to­kių įmo­nių, siū­lan­čių dar­bą uk­mer­giš­kiams, – Vil­niaus ra­jo­ne įsi­kū­ru­si UAB „Pa­dvais­kas ir Ko“.

UAB „Pa­dvais­kas ir Ko“ au­to­bu­siu­kas kiek­vie­ną ry­tą su­ren­ka dar­bi­nin­kus iš Uk­mer­gės.

Įmo­nės di­rek­to­rius Ar­vy­das Pa­dvais­kas pa­sa­ko­jo, kad pas­ta­ruo­ju me­tu įvy­ko daug pa­si­kei­ti­mų ne tik ga­my­bos mo­der­ni­za­vi­mo, to­bu­li­ni­mo sri­ty­je, bet ir efek­ty­vi­nant įmo­nės ad­mi­nist­ra­ci­jos dar­bą. Tai da­vė tei­gia­mus re­zul­ta­tus, žy­miai iš­au­go ga­mi­na­mos pro­duk­ci­jos kie­kis. Pla­nuo­ja ar­ti­miau­siu me­tu per­ei­ti prie dvie­jų pa­mai­nų dar­bo gra­fi­ko.

Šiuo me­tu įmo­nė­je – apie 250 dar­bo vie­tų. Rei­ka­lin­gi la­bai įvai­rūs spe­cia­lis­tai: sta­liai-stak­li­nin­kai, sta­liai, bal­dų ap­mu­šė­jai, siu­vė­jai, san­dė­lio dar­buo­to­jai. Lau­kia­mi ir ne­tu­rin­tie­ji pro­fe­si­nių įgū­džių, bet no­rin­tie­ji dirb­ti.

„Mū­sų įmo­nė­je dir­ba ne tik vie­tos gy­ven­to­jai, bet ir žmo­nės iš Uk­mer­gės, Mo­lė­tų, Šir­vin­tų, Ne­men­či­nės. Jie ne­mo­ka­mai ve­ža­mi įmo­nės trans­por­tu“, – pa­sa­ko­jo įmo­nės va­do­vas.

Au­to­bu­siu­ku iš Uk­mer­gės šiuo me­tu ve­žio­ja 10 žmo­nių. Ke­lio­nė trun­ka apie 50 mi­nu­čių. „Iš Uk­mer­gės žmo­nių ga­lė­tu­me pri­im­ti bent dvi­gu­bai dau­giau“, – pa­sa­ko­jo šios įmo­nės va­do­vas.

Kuo „Pa­dvais­kas ir Ko“ vi­lio­ja dar­bi­nin­kus? Lai­ku, du kar­tus per mė­ne­sį, mo­ka­mais at­ly­gi­ni­mais, ge­ro­mis dar­bo są­ly­go­mis. Me­tų pa­bai­go­je ga­my­bos dar­buo­to­jų at­ly­gi­ni­mas sie­kė nuo 320 iki 650 eu­rų į ran­kas.

Tei­gia­ma, kad dir­ban­tie­siems ne­tai­ko­mas nei am­žiaus, nei iš­si­la­vi­ni­mo cen­zas, vie­nin­te­lis kri­te­ri­jus – no­ras dirb­ti.

De­ja, pa­sak di­rek­to­riaus, su­bur­ti sta­bi­lų dar­bi­nin­kų ko­lek­ty­vą nė­ra leng­va. An­tai iš 40 pri­im­tų dar­buo­to­jų po mė­ne­sio ten­ka at­leis­ti 30. Jie tie­siog ne­be­at­ei­na į dar­bą.

„Ta­čiau lie­ka de­šimt“, – ­ kal­bė­jo įmo­nės va­do­vas.

UAB „Pa­dvais­kas ir Ko“ įsi­kū­ru­si Gli­tiš­kė­se, Vil­niaus ra­jone, pu­siau­ke­lė­je tarp Vil­niaus ir Mo­lė­tų. Veik­lą pra­dė­jo 1992 m. ke­lių kvad­ra­ti­nių met­rų pa­tal­po­je pra­dė­jus ga­min­ti čiu­ži­nius.

Šiuo me­tu ga­my­bi­nės, san­dė­lia­vi­mo, ad­mi­nist­ra­ci­jos pa­tal­pos už­ima apie 14000 kvad­ra­ti­nių met­rų.

Su­mon­tuo­ta mo­der­ni tech­no­lo­gi­nė įran­ga, pro­duk­ci­jos asor­ti­men­te – įvai­rūs čiu­ži­niai, lo­vos. Pa­grin­di­niai pir­kė­jai: Skan­di­na­vi­ja, Olan­di­ja, Vo­kie­ti­ja, Švei­ca­ri­ja ir ki­tos Eu­ro­pos ša­lys. Eks­por­tuo­ja­ma apie 95 proc. pro­duk­ci­jos.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *