Ukmergė pagaliau turi savo pirtį

Ukmergė pagaliau turi savo pirtį / Gedimino Nemunaičio nuotr. Pirtis atidaryta laikantis visų tradicijų.

Net ke­lios Uk­mer­gės va­do­vų ka­den­ci­jos nie­kaip ne­iš­spren­dė klau­si­mo dėl mies­to pir­ties li­ki­mo. Vis svars­ty­ta, ar rei­kia mies­tui vie­šo­sios pir­ties ir kur ją įreng­ti. Pa­ga­liau šie­met pri­ei­ta prie iš­va­dos pir­tį įreng­ti UAB „Uk­mer­gės ši­lu­ma“ ka­ti­li­nės pa­tal­po­se. Prieš Ka­lė­das pir­tis bu­vo ati­da­ry­ta.

Dau­giau nei 100 kvad­ra­ti­nių met­rų plo­to pa­tal­pos Klai­pė­dos gat­vė­je, gre­ta ka­ti­li­nės, ne­nau­do­ja­mos sto­vė­jo be­veik 25 me­tus. Dar­bus at­li­ko ben­dro­vė „Bal­tukmės sta­ty­ba“. Per ke­lis kar­tus iš sa­vi­val­dy­bės biu­dže­to jiems skir­ta 120 tūkst. eu­rų.

Anot sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus Sta­sio Jac­kū­no, ob­jek­to įren­gi­mo dar­bai at­lik­ti ne­įti­kė­ti­nai grei­tai – vos per tris mė­ne­sius.

Mo­der­ni ga­ri­nė vie­nu me­tu tal­pi­na iki 15 žmo­nių. Taip pat įreng­ti ir du­šai, per­si­ren­gi­mo pa­tal­pos.

Ap­si­lan­ky­mas pir­ty­je as­me­niui kai­nuos 5,  du­še – 2,5 eu­ro.

Jo­kių nuo­lai­dų, kaip anks­čiau, pen­si­nin­kams, ne­įga­lie­siems, vai­kams ne­nu­sta­ty­ta.

Pir­ties pa­slau­gas teik­ti pa­ti­kė­ta Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės vi­suo­me­nės svei­ka­tos biu­rui. Jo di­rek­to­rė Vai­da Puo­džiū­nie­nė sa­ko, kad sun­ku nu­spė­ti, kiek at­si­ras no­rin­čių­jų pa­si­nau­do­ti pa­slau­ga.

Nau­jo­sios pir­ties iš­lai­ky­mas me­tams kai­nuos dau­giau nei 16 tūkst. eu­rų: apie 15 tūkst. sieks mo­kes­čiai už ko­mu­na­li­nes pa­slau­gas, 1,2 tūkst. – pa­tal­pų nuo­mos mo­kes­tis. Šias iš­lai­das ti­ki­ma­si pa­deng­ti iš lė­šų, su­rink­tų iš pir­ties lan­ky­to­jų.

Kon­kur­są į pir­ties ad­mi­nist­ra­to­rės vie­tą lai­mė­jo Bi­ru­tė Ver­bic­kie­nė. Ji taip pat at­liks ir ka­si­nin­kės, ir va­ly­to­jos pa­rei­gas. Dar­bo už­mo­kes­tį ir so­cia­li­nio drau­di­mo mo­kes­čius pa­dengs sa­vi­val­dy­bė.

Pir­ties ka­ti­lus pri­žiū­rės pa­tal­pų šei­mi­nin­kė „Uk­mer­gės ši­lu­ma“.

Pir­ma­die­nį nau­jo­ji pir­tis jau pra­vė­rė du­ris. Iš­kil­min­gai bu­vo per­kirp­ta įkur­tu­vių juos­te­lė, pa­tal­pos pa­šven­tin­tos ir ap­žiū­rė­tos.

Pir­mą bi­lie­tą į nau­ją pir­tį nu­si­pir­ko Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės me­ras Ro­lan­das Ja­nic­kas.

Drau­ge su juo pir­mie­ji pir­ties ma­lo­nu­mus iš­ban­dė ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Sta­sys Jac­kū­nas, ta­ry­bos na­riai so­cial­de­mok­ra­tai An­drius Lyš­ka ir Val­das Pet­ro­nis.

Pir­tis skir­tin­go­mis die­no­mis bus skir­ta vy­rams ir mo­te­rims.

Penk­ta­die­nį pir­ty­je bus mo­te­rų, o šeš­ta­die­niais – vy­rų die­nos. Du­šas veiks ant­ra­die­niais, tre­čia­die­niais ir ket­vir­ta­die­niais. At­ski­ro­je pa­tal­po­je pla­nuo­ja­mos ir ma­sa­žo pa­slau­gos. Van­to­mis ra­gi­na­ma pa­si­rū­pin­ti pa­tiems pir­ti­nin­kams.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *