Medžiotojų draugiją papildė nauji nariai

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos gretas neseniai papildė net 20 naujų medžiotojų. Tarp jų – net 4 moterys. Draugijos pirmininkas Vaidas Bakanauskas pasakojo, kad norint tapti jų organizacijos nariu, pirmiausiai reikia turėti medžiotojų klubo ar būrelio rekomendaciją.

Taip pat pateikti nemažai pažymų iš medikų, policijos, gamtosaugos…

Kandidatai privalo išklausyti maždaug 70 valandų teorinius kursus apie žvėris, paukščius, ginklus, saugą medžioklės metu. Kursai organizuojami, kai susidaro norinčiųjų juos laikyti grupė.

Išlaikius teorijos egzaminą privalomas ir šaudymo egzaminas.

Praėjusią savaitę surengtoje šventėje naujiems nariams buvo įteikti Ukmergės medžiotojų draugijos nario pažymėjimai. Juos įteikė Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos inspekcijos vadovas Sigitas Mikėnas.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovas-žuvininkas Arūnas Pračkaila pasakojo, kad ne visi draugijos nariai turi galimybę priklausyti seniūnijose veikiantiems savo teritorijas turintiems klubams ir būreliams. To priežastis – fiksuotas klubų ir būrelių narių skaičius. Norint priimti naują narį, reikia, kad kažkas išeitų…

Nepriklausantieji klubams ir būreliams medžioklėse gali dalyvauti svečio teisėmis.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugija šiuo metu vienija 625 medžiotojus. Moterų tarp jų – vos keli procentai.

Pastebima, kad medžioklė paprastai – šeimos hobis, pomėgis, einantis iš kartos į kartą. Kita vertus, tai – tikrai ne pigi pramoga. Kursai, egzaminai kainuoja per 300 erų. O kur dar ginklai, speciali apranga, šoviniai…

A. Pračkaila pažymi, kad požiūris, jog medžiotoju tampama dėl mėsos, – seniai atgyvenęs. Dažniausiai pagrindiniu tikslu įvardijamas turiningas laiko praleidimas gamtoje.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *